Због разочаравајуће потрошње пале акције у САД

Берзански индекси у САД су ослабили усљед пада акција компанија у сектору малопродаје, изазваног разочаравајућим подацима о потрошњи за вријеме божићних празника, при чему инвеститори спекулишу да је забринутост због пријетеће „фискалне литице” одвратила потрошаче од куповине. Индекс „Дау Џонс индастријал” је на берзи у Њујорку данас пао за 0,35 одсто на 13.093,47 поена, а […]

среда, децембар 26, 2012 / 23:24

Берзански индекси у САД су ослабили усљед пада акција компанија у сектору малопродаје, изазваног разочаравајућим подацима о потрошњи за вријеме божићних празника, при чему инвеститори спекулишу да је забринутост због пријетеће „фискалне литице” одвратила потрошаче од куповине.

Индекс „Дау Џонс индастријал” је на берзи у Њујорку данас пао за 0,35 одсто на 13.093,47 поена, а индекс „Стандард енд Пурс 500” за 0,60 одсто на 1.418 поена, пренијела је агенција Ројтерс.

Обим трговања је био слаб пошто су многи трговци и даље на божићним празницима, док већина берзи у Европи из истог разлога данас није радила.

Индекс малопродајног сектора, „Морган Стенли ритејл”, пао је за 1,8 одсто као реакција на раст малопродаје у току актуелних празника, односно у периоду између 28. октобра и 24. децембра, од само 0,7 одсто, према расту из истог периода лани од два одсто, како су показали подаци из извјештаја „Спендинг палс” компаније „Мастеркард”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *