Завршена драма у грчком затвору, отмичар се предао

Драма која је од јуче трајала у грчком затвору Маландрино, у коме је затвореник албанске националности заробио шесторо талаца, пријетећи да ће изазвати експлозију ако не буде пуштен на слободу, завршена је вечерас када се отмичар предао и ослободио таоце, саопштили су полицијски извори, а преноси Франс прес. Петорица талаца – запослених у затвору Маландрино […]

понедељак, март 18, 2013 / 11:16

Драма која је од јуче трајала у грчком затвору Маландрино, у коме је затвореник албанске националности заробио шесторо талаца, пријетећи да ће изазвати експлозију ако не буде пуштен на слободу, завршена је вечерас када се отмичар предао и ослободио таоце, саопштили су полицијски извори, а преноси Франс прес.

Петорица талаца – запослених у затвору Маландрино у централној Грчкој, нису повријеђени, пренијела је агенција АНА, додајући да је нешто раније, један талац успио да побегне.

Затвореник Алкет Ризај (36) отео је јуче четворицу чувара и двојицу затвореника, али су грчки командоси, који су учествовали у операцији спасавања, саопштили после почетка преговора с отмичарем да је један талац ослобођен.

На фотографијама, које је мобилним телефоном сликао један затвореник, види се Разај како стоји поред талаца, којима су руке везане лисицама.

Снимци су касније послати албанској државној телевизији, пренио је Би-Би-Си (ББЦ).

На мјесто инцидента одмах су пристигле појачане полицијске снаге, а доведен је и Ризајев адвокат како би учествовао у преговорима.

Током операције спасавања, полиција је више пута употребила димне бомбе, објављено је на сајту вести Параполитика.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *