Завршен 12. Фестивал ауторских минијатура

Након четири фестивалске вечери завршен је Фестивал ауторских минијатура. Публика у бањалучком Дому омладине имала је прилку погледати шест представа из Љубљане, Мостара, Тузле, Новог Града, Теслића и Бањалуке у званичној конкуренцији. Оцјенама публике додјељене су двије фестивалске награде: – Награда за најбољу представу фестивала припала је Мостарском театру младих 1974 за представу "У потрази […]

понедељак, децембар 24, 2012 / 09:40

Након четири фестивалске вечери завршен је Фестивал ауторских минијатура. Публика у бањалучком Дому омладине имала је прилку погледати шест представа из Љубљане, Мостара, Тузле, Новог Града, Теслића и Бањалуке у званичној конкуренцији.

Оцјенама публике додјељене су двије фестивалске награде:

– Награда за најбољу представу фестивала припала је Мостарском театру младих 1974 за представу "У потрази за бојом кестена", аутора Сафета Плакала, а у режији Стевана Бодироже. У представи играју Амра Прутина и Енес Салковић.

– Награда за инветивност и оригиналност припала је коопродукцији словеначког Харлекин Театра и тузланског Драфт театра за ауторску представу "Глумац, редитељ и остали" ауторског тандема Ненада Муждеке и Драгана Тешића.

Након додјеле награда одиграна је представа Бањалучког студентског позоришта и Мостарског театра младих "Реквијем за љубав" у режији Сеје Ђулића.

Организатори овогодишње ФАМЕ су Дис – Позориште младих и Омладински савјет Бања Лука, а приход од проданих улазница намјењен је лијечењу Драгана Челекића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *