Завод за уџбенике: “На Дрини ћуприја“ најпродаванија књига у РС

Најпродаваније издање Завода за уџбенике и наставна средства у 17 књижара широм Републике Српске у овој години био је роман „На Дрини ћуприја“ нобеловца Иве Андрића. У саопштењу Завода за уџбенике наводи се да је роман "На Дрини ћуприја" у издању Завода доступан у тврдом и меком повезу, као и на енглеском језику. Из Завода […]

среда, децембар 26, 2012 / 05:40

Најпродаваније издање Завода за уџбенике и наставна средства у 17 књижара широм Републике Српске у овој години био је роман „На Дрини ћуприја“ нобеловца Иве Андрића.

У саопштењу Завода за уџбенике наводи се да је роман "На Дрини ћуприја" у издању Завода доступан у тврдом и меком повезу, као и на енглеском језику.

Из Завода напомињу да је збирка поезије "Пој славуја" Рада Радовића заузела друго мјесто, а њеном резултату највише су допринијеле промоције које су одржане у Фочи и Бијељини.
Треће мјесто припало је Његошевом "Горском вијенцу", а управо у овој години Завод за уџбенике је објавио друго издање овог значајног дјела.

Одличне илустрације, тврди повез и популарна цијена заслужни су да се на листи најпродаванијих нађу класици за сва времена – бајке Ханса Кристијана Андерсона и браће Грим, наводи се у саопштењу.

Издање Завода које је награђено на бањалучком сајму књига, антологија српске поезије за дјецу и младе у БиХ "Лепо слово", налази се на петом мјесту, што је такође одличан резултат с обзиром на то да је у продаји свега три мјесеца.

У области стручне литературе у 2012. години најпродаваније је дјело "Неки модели инструмената за планирање и (само)вредновање рада у школи" аутора Рада Р. Лаловића, а затим слиједе два дјела проф. др Спасеније Ћеранић – "Нормални развој личности и патолошка уплитања" и "Клиничка процјена личности и способности".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *