Зашто нема тениса: Купили права на пренос и ставили у фиоку

Београдска агенција “Еко медија” издала је забрану преноса тениских мечева турнира у Индијан Велсу свим кабловским и телекомуникацијским оператерима у БиХ, са образложењем да је права емитовања купила за себе. Информацију о забрани преноса саопштила је Асоцијација кабл оператера БиХ, у име свих кабл и телеком оператера БиХ. “Купили су права за пренос, закључали их […]

петак, март 15, 2013 / 15:41

Београдска агенција “Еко медија” издала је забрану преноса тениских мечева турнира у Индијан Велсу свим кабловским и телекомуникацијским оператерима у БиХ, са образложењем да је права емитовања купила за себе. Информацију о забрани преноса саопштила је Асоцијација кабл оператера БиХ, у име свих кабл и телеком оператера БиХ.

“Купили су права за пренос, закључали их у фиоку, иако су кабл оператери тражили да их купе. Тиме су спријечили грађане БиХ да уживо прате важан спортски догађај. Такво нецивилизовано и насилно поступање супротно је законима и прописима о слободи тржишта БиХ”, наводи се у саопштењу.

Асоцијација кабл оператера БиХ позвала је органе за регулацију тржишта у БиХ да забране овакво ремећење тржишта БиХ које, како наводе, има само један циљ – да канал “Спорт клуб” и са њим повезана лица успоставе монопол над БиХ.

Из Асоцијације наводе да одговорност за ову ситуацију сноси искључиво Регулаторна агенција за комуникације и Конкуренцијски савјет БиХ.

“Ови органи, нажалост, нису по службеној дужности реаговали и вршили своје обавезе предвиђене законом. Они једини сносе одговорност, поред прекршиоца, за то што су грађани БиХ у срцу Европе у 21. вијеку остављени у информативном мраку, који се никада није догодио ни у једној европској држави, осим у БиХ”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје и да “једна приватна фирма жели рушењем и ремећењем тржишта у БиХ да у мутном заради екстрапрофит”.0 КОМЕНТАРА

  1. Док се не утврди ко је крив… мени су криви они које плаћам. Још су повећали цијену, а укинули 3 кључна програма у вријеме или непосредно послије поскупљења.

  2. Под хитно забранити све спортове у којима су Срби добри. Шиптари немају ни једног спортисте, а шире ли се шире.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *