Жалба Суду БиХ због одлуке ЦИК-а о Сребреници

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ и „Коалиција за Републику Српску“ упутили су жалбу Апелационом одјељењу Суда БиХ на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ о одбијању захтјева за поништење избора у Сребреници, сазнаје Срна. Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић раније је рекао Срни да поједини чланови ЦИК-а, под притиском екстерних фактора, имају посебне законе и мјерила за […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 14:27

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ и „Коалиција за Републику Српску“ упутили су жалбу Апелационом одјељењу Суда БиХ на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ о одбијању захтјева за поништење избора у Сребреници, сазнаје Срна.

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић раније је рекао Срни да поједини чланови ЦИК-а, под притиском екстерних фактора, имају посебне законе и мјерила за Сребреницу који немају никакве везе ни са БиХ, ни са европским законодавством.

"Ако је могуће поништити изборе у Источном Дрвару, онда је из истог разлога потребно поништити и изборе у Сребреници. Не може се узимати у обзир да је мања процентуална криминална инжењеријска радња у процесу у Сребреници која није утицала на коначан резултат", рекао је Васић, додајући да се "не може говорити о мало и много убиства".

Извршни секретар СНСД-а је нагласио да је Сребреница много значајније питање које не подразумијева само изборни инжењеринг, којег је било на много мјеста на основу непрактичних и застарјелих закона у БиХ.

Он је констатовао да се избори у Сребреници никако не могу оквалификовати као демократски, транспарентни и једнаки за све, те оцијенио да ће та тенденција сигурно бити настављена.

ЦИК БиХ је 4. децембра доставила "Коалицији за Републику Српску" и СНСД-у одлуку којом се одбија захтјев за поништење избора у Сребреници као неоснован. Право на жалбу Апелационом одјељењу Суда БиХ био је два дана од дана пријема одлуке.

ЦИК је на сједници 28. новембра одбио захтјеве СНСД-а и "Коалиције за Републику Српску" за поништење избора у Сребреници. Против ових одлука били су предсједник ЦИК-а Бранко Петрић и члан Новак Божичковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *