Заједно за Требиње: Ћука захватила хистерија

– Ако је судити према оглашавањима на разним порталима, Фронталу, и “журналима“, последњих неколико дана, коалицију на власти окупљену око СНСД-а и Ћука, захватила је права хистерија због сасвим извјесног губитка власти на наредним локалним изборима – пише у саопштењу Коалиције за Требиње, које даље преносимо у цјелости и без интервенција .  Страх од промјена […]

уторак, август 21, 2012 / 15:49

– Ако је судити према оглашавањима на разним порталима, Фронталу, и “журналима“, последњих неколико дана, коалицију на власти окупљену око СНСД-а и Ћука, захватила је права хистерија због сасвим извјесног губитка власти на наредним локалним изборима – пише у саопштењу Коалиције за Требиње, које даље преносимо у цјелости и без интервенција .

 Страх од промјена које су неминовне је огроман, али је и разумљив.

Зато су и ангажовани сви дежурни пљувачи, сијачи дезинформација и трачева. Чињеница да се успјешно могу сакрити иза надимака које су изабрали, односно, свијест да ће остати анонимни и без икакве одговорности за изнесене лажи, блаћења, подметања, којима засипају, са свих страна, чини их веома храбрим.

Ипак схватили су да такав метод рада није довољна гаранција за очување „status quo“ стања у нашем граду па су лансирали „топлог зеца“, некадашњег новинара, а данас тзв. кандидата за градоначелника Требиња.

У стилу својих сензационалистичких ТВ прилога из Требиња, који су требали бити резултат истраживачког новинарства, ових дана он нам нуди опет нешто слично, нешто што би могло помоћи Ћуку и СНСД-у да избјегну одговорност за катастрофалне резултате осмогодишње владавине и за довођење већине грађана Требиња на просјачки штап.

Прихватио нечасну улогу да се лажима, полуистинама и фалсификатима обрачунава са кандидатом удружене опозиције Славком Вучуревићем.

Такозвани борац за истину и правду, „човјек чистих руку“, како је назвао сам себе, спустио се врло ниско. Ваљда свјестан да нема никакве шансе, против кандидата опозиције, односно човјека који доноси промјене на боље, пристао је да буде, СНСД-ов потрчко. Све своје скромне интелектуалне и новинарске капацитете ставио је у службу Ћука и његове партије. Кад не може он, не би ли бар Ћук прошао.

Овај „скромни младић“ има довољно пара да финансира сопствену кампању, да чак издаје и новине односно билтене које користи за нападе, прије свега на удружену опозицију, али првенствено на Славка Вучуревића. Неко ће можда и повјеровати да је то све од некадашње, мале, новинарске плате. Скромно нема шта! Он је свјестан да ће због лажи које је изнио против Славка Вучуревића морати одговарати у судском процесу, али послије избора. Но нада се да на изборима промјена неће бити па се исплати заиграти на последњу ризичну карту што више, облатити човјека који стоји на челу снага које ће донијети промјене већ у октобру ове године.

Питамо га зашто ове, тзв. истине није објавио у вријеме када су се наводно дешавале, а он био неприкосновени извјештач из Херцеговине и то БН-телевизије, тако моћног медија!?

Поштовани суграђани, ових дана су ипак пале готово све маске. Види се ко су лажни опозиционари, ко не жели никакве промјене, ко режим подржава отворено, а ко полако излази из илегале и вреба коју ће функцију код Славка или Ћука.

Након избора у октобру знаћете ко је и зашто подржавао овај накарадни полуприватни режим. Јавно ћемо објелоданити истину о појединцима и породицама, које су стекле богатство посљедних осам година, о запошљавању читавих породица у јавна предузећа и јавну управу, о дужницима за струју, воду и порезе по разним основама итд. Е они су против било каквих промјена и они нису са нама, него са Ћуком и Вукановићем.

А сви остали су уз Славка Вучуревића и коалицију „ЗАЈЕДНО ЗА ТРЕБИЊЕ“!
 0 КОМЕНТАРА

 1. E dosta je vala ovih debelih politicara sa lopovskim facama. Citava lopovska kamarila PDP stala je iza Vučurevića, a kriminalizovana preduzeća iza Ćuka. Jedino ovo momče ponosno nosi barjak sirotinjski. I zato sirotinja i svi kojima nije dobro glasaće za njega. Neće valjda jedna klasa većinska sirotinje da glasa za ova dva dobro uhranjena tipa skroz sumnjive proslosti…x-(

 2. Заиста се човјеку згади политика када прочита овако нешто. Ћука је можда захватила хистерија, а ауторе овог писма је, чини се, захватила паника. Јасно је да ће чланови ДП-а и СДС-а подржати Вукановића и да су његове шансе за побједу значајно порасле. Немам ништа против г-дина Вучуревића, али ми пријатељи из Требиња потврђују да је истина оно што пише Вукановић. И не знам зашто је толики проблем и да побједи тај момак, кад ће опозиција имати већину у општинском парламенту. Мени се то чини идеалном комбинацијом, да све ове странке и г-дин Секуловић контролишу г-дина Вукановића, новог начелника. Хоћу да вјерујем да није проблем што поред њега живог неће моћи себуи у џеп трпати новац грађана Требиња. Не виде своје милионе које улажу у кампању, а њега прозивају за билтен. Немају аргументе, па подмећу да је Ћуков „топли зец“, вријеђају га, покушавају дискредитовати. А момак је својим радом више допринио долазећем паду СНСД-а, него цијела опозиција заједно.

  Вукановићу, издржи!

 3. osvajač, 22.08.2012. 10:26:15
  u trebinju ne postoji opozicija.postoje samo oni koji bi da budu kalif umjesto kalifa odnosno da nastave posao u kome ih je cuk prekinuo prije 8 godina.
  Vukanovic se nije kandidovao iznenada ja sam znao sta namjerava prije godinu dana a i ostali u tb koga je to interesovalo.
  posto je sve sto mislim Vukanovic vec napisao samo cu kopirati

  Vukanović

  22.08.2012. Trebinje – Nakon što je „Koalicija za Trebinje“ juče izdala saopštenje za javnost u kome se nezavisni kandidat Nebojša Vukanović optužuje da sarađuje sa kandidatom SNSD-a Dobroslavom Ćukom, danas je u našu redakciju stiglo i saopštenje za javnost od Nebojše Vukanovića u kome se kaže da koalicija opozicionih stranaka ne postoji, te da će narod u oktobru kazniti potrošene političare i glasati za sposobne, poštene i neucjenjene ljude.

  – Strah i nemoć često izazivaju niske nagone, a iz nepotpisanog Saopštenja lažne trebinjske opozicije jasno se vidi da je dovoljno otkriti samo manji dio Pandorine kutije i brojnih afera u koje je umiješan Slavko Vučurević pa da on pokaže svu nervozu i strah. Umjesto da odgovori na činjenice koje sam iznio o rezultatima rada i brojnim funkcijama koje je do sada obavljao i kaže da li sam nešto slagao, u maniru odličnog đaka Kumrovačke večernje škole Slavko je iznoseći neistine neuspješno pokušao da obmane javnost.

  Ljudska drskost nema granice, pa tako i parazit koji već 30 godina kao vječiti direktor i funkcioner vjerno služi Tita, Antu Markovića, Radovana, Božidara i Milorada, daje sebi za pravo da mi prijeti sudskim procesima i naziva me „toplim zecom“ koji je navodno uzeo novac od Ćuka da bi se kandidovao.

  Nije uspio Vaš bolesni plan da me preko svojih starih špijuna i udbaša diskreditujete u narodu izmišljenim pričama o navodnim stanovima i novcima koje sam dobio na poklon od neprijatelja sa kojima godinama vodim borbu, pa ste sada nervozni jer nemate oružja kojim bi se borili protiv čovjeka koji nema mrlje u karijeri.

  Ja bih prije poginuo nego što bih sa nekim od Vas političara, koji su uništili ovaj grad i narod doveli na ivicu provalije, napravio neki dogovor i ne daj Bože uzeo od Vas novac ili uslugu. Mnogo sam toga uradio i žrtvovao da bih stekao ugled koji imam, i nema tih novaca kojima bih osramotio sebe, svoju porodicu i mnoge čestite i hrabre Bobance čije ime iz velikog poštovanja ne smijem ni da pomenem.

  Da sam kojim slučajem želio da se prodajem, i da nisam jedini u ovom gradu svih proteklih godina tražio pravdu i red, štitio obespravljene i sirotinju, ne bih dobijao batine, ostao bez posla u školi, televiziju, radiju i novinama, i vodio brojne sudske procese, već bih kao Slavko i njegovi drugari bio funkcioner, sjedio u deset odbora i primao deset plata.

  Da me interesuje novac ne bih se kao profesor istorije u školi u Bregovima odrekao pola plate i norme u korist sina poginulog borca. Ja sam se bez riječi odrekao 500 maraka mjesečnih primanja i na djelu pokazao kako se odnosim prema boračkoj populaciji, a nisam bio licemjer i primao 8 000 maraka od države svakog mjeseca i istovremeno držao govore o ugroženim pravima boraca i penzionera.

  Za razliku od Slavka koga je Dodik postavio na funkciju direktora PIO-a, i koji je sa svojim PDP-om godinama bio u koaliciji sa SNSD-om, ja sam sinonim otpora crvenoj bandi u ovom gradu i jedini koji neprekidno ukazuje na sve malverzacije i afere lokalnih i republičkih gangstera.

  Trebinje nema opoziciju, ali da su stranke koje zvanično nisu na vlasti za načelnika kandidovali nekog čestitog i poštenog čovjeka, poput dr Branka Butulije, bio bih na velikom iskušenju i vjerovatno bih zbog viših interesa odustao od kandidature jer bi pošten čovjek na čelu opštine bio garant da će se neke stvari promijeniti.

  Kada već niste željeli da nađete poštena i neucjenjena čovjeka, jer Vama takvi ljudi smetaju, nije mi padalo na pamet da odustanem i podržim nekog ko iza sebe ima više putera na glavi, afera i mutnih poslova nego godina života.

  Ne treba nam umjesto Ćuka novi Ćuk. Cilj grupice potrošenih političara, koji su se kao ostarjele hijene udružile u čopor i lažno se predstavljaju kao ujedinjena opozicija, nije borba za pravdu i red već nastojanje da uskoče u Ćukovu razrađenu mašinu, i umjesto njega i njegovih saradnika počnu da isisavaju i ovo malo krvi što je ostalo u narodu.

  Da je Vama iskreno stalo da svrgnete Ćuka i režim Vi biste podržali moju kandidaturu, i u tom slučaju aktuelni načelnik iz straha od poniženja se ne bi ni kandidovao.

  Siguran sam da bi se već sada, dva mjeseca uoči izbora, preplašen sklonio u neki od brojnih svojih objekata u inostranstvu, i nadao se da ga ruka pravde neće stići i vratiti narodu ono što je od njega pokradeno. Ali Vi ste samo nezadovoljni mrvicama kolačića koji sada dobijate, i želite da umjesto par listića budžetske blitve za zeljanicu i Vi kroz namještene tendere i korupcionaške afere uzmete koje milionče i kupite vile na Kipru, Fruškoj Gori, Svetom Stefanu i Azurnoj obali.

  Narodu je lopova preko glave. On želi velike promjene sistema i pravdu koju mogu donijeti samo pošteni, sposobni i neucijenjeni obrazovani ljudi koje sam okupio oko sebe, i zato Vam je najbolje da se na vrijeme urazumite i povučete, i ne doživite veliku sramotu i poniženje u oktobru.

  Ja ne pričam ljudima iza leđa, pa ću i tebi Slavko još mnogo toga reći u lice ako budeš smio da se pojaviš na nekom od tri televizijska duela koja su pred nama. Tvoji uporni pokušaji da stvoriš nekakav front i posvađaš me sa poštenim ljudima i iskrenim opozicionarima u SDS-u i drugim strankama nisu dali rezultat jer se ja nisam kandidovao da bih se raspravljao sa istomišljenicima, već da zajedno sa njima završim posao koji radim već šest godina, a to je da uklonimo totalitarni crveni režim i Dobroslava Ćuka sa vlasti i narodu zajedno donesemo toliko željenu pravdu, slobodu i socijalnu sigurnost – kaže se u saopštenju nezavisnog kandidata za gradonačelnika Trebinja Nebojše Vukanovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *