Забрањено рекламирање кафетина

Агенција за лијекове и медицинска средства у Босни и Херцеговини (АМЛ) повукла је прошле седмице сагласност за оглашавање “кафетина” широј јавности. У обавјештењу које се налази на сајту ове агенције наводи се да је ријеч о лијеку који садржи кодеин, који је опојна дрога и, у складу са законом, забрањено га је оглашавати широј јавности. […]

петак, мај 6, 2016 / 08:24

Агенција за лијекове и медицинска средства у Босни и Херцеговини (АМЛ) повукла је прошле седмице сагласност за оглашавање “кафетина” широј јавности.

У обавјештењу које се налази на сајту ове агенције наводи се да је ријеч о лијеку који садржи кодеин, који је опојна дрога и, у складу са законом, забрањено га је оглашавати широј јавности.

– За кодеин су прошле године објављене нове безбједносне информације од Европске агенције за лијекове, а које се односе на ограничење у примјени готових лијекова који у саставу имају кодеин као активну супстанцу. Зато је АЛМ донијела рјешење о одбијању захтјева за оглашавање, као и рјешење о стављању ван снаге сагласности за оглашавање таблета “кафетина” широј јавности – наводи се у обавјештењу овог тијела.

У АЛМ-у наглашавају да је овај лијек безбједан и квалитетан, због чега остаје у продаји, али је циљ спријечити да оглашавање у медијима доведе до његове масовније употребе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *