Заборављени: Сиријским терористима САД шаље 27 милиона долара помоћи

САД су одобриле сиријској опозицији да отвори званичну дипломатску мисију у Вашингтону и додају да ће јој повећати невојну помоћ за 27 милиона долара. Тим потезом биће унапређен статус Сиријског опозиционог савета, који је до сада у Вашингтону био представљен неформалном канцеларијом за везу. Америчка администрација признала је Сиријски опозициони савјет за легитимног представника сиријског […]

уторак, мај 6, 2014 / 08:05

САД су одобриле сиријској опозицији да отвори званичну дипломатску мисију у Вашингтону и додају да ће јој повећати невојну помоћ за 27 милиона долара.

Тим потезом биће унапређен статус Сиријског опозиционог савета, који је до сада у Вашингтону био представљен неформалном канцеларијом за везу.

Америчка администрација признала је Сиријски опозициони савјет за легитимног представника сиријског народа у децембру 2012.

Канцеларија (сиријске опозиције) неће бити амбасада, али ће сада бити сматрана "страном мисијом", у складу са америчким законом, наводи агенција АП.

Стејт департмент је у марту суспендовао операције сиријске амбасаде у Вашингтону.

Ове недеље су предвиђени и сусрети Ахмада ел Џарбе, предсједника опозиционог сиријског савјета, који је у посјети САД, и виших званичника америчке администрације. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *