За разлику од Жељке, Дачић видио Трампа и показао му насловне српских новина

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да је, током кратког сусрета у Њујорку, америчком предсједнику Доналду Трампу показао фотокопије насловних страна „свих наших новина кад је Трамп изабран“ на ту функцију, јер су, како каже, највише Срби навијали за њега.

уторак, септембар 19, 2017 / 08:46

Трамп је, како наводи Дачић, позитивно реаговао – било му је драго, навео је особу за контакт и питао да ли Ана Ивановић и даље игра тенис.

Ивица Дачић je, поводом, како је навео, разних сензационалистичких написа, рекао да су разни скупови прилика за неформалне сусрете и разговоре, какав је био његов јучерашњи сусрет са Доналдом Трампом.

Сусрет Дачића и Трампа у УН

„Тако сам и овога пута пре почетка скупа причао са Борисом Џонсоном о обележавању 180-годишњице дипломатских односа у Форин офису, са Мирославом Лајчаком о могућој пријави Косова за посматрача у УН, а америчком председнику Трампу, са којим сам се сусрео пре четири године, донео сам фотокопије насловних страна свих наших новина кад је изабран“, изјавио је Дачић Танјугу.

Подсетио је на позив председника Србије Александра Вучића Трампу да посети Србију.

„Срби су највише навијали за њега“, рекао је Дачић и додао да га Србија чека као првог америчког председника после Џералда Форда.

Трамп је, како наводи Дачић, позитивно реаговао, било му је драго и навео је особу за контакт. Такође је питао да ли Ана Ивановић и даље игра тенис.

Министар спољних послова Србије искористио је прилику на јучерашњем састанку о реформи УН да приђе Доналду Трампу, који је председавао састанку, и поразговара са њим.

Београдска штампа је тим поводом изнела различите претпоставке о томе шта су Трамп и Дачић разговарали.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *