За нормализацију фудбалског савеза БиХ

САРАЈЕВО – Делегација Фудбалског савеза Републике Српске разговараће данас са Комитетом за нормализацију Фудбалског савеза БиХ о могућности превазилажења тренутне ситуације у овом савезу која је довела до суспензије из чланства у Свјетској и Европској фудбалској федерацији – ФИФА и УЕФА. Коментаришући написе у листу "Сан" који наводе да је предсједник Комитета Ивица Осим "спреман […]

уторак, април 26, 2011 / 06:40

САРАЈЕВО – Делегација Фудбалског савеза Републике Српске разговараће данас са Комитетом за нормализацију Фудбалског савеза БиХ о могућности превазилажења тренутне ситуације у овом савезу која је довела до суспензије из чланства у Свјетској и Европској фудбалској федерацији – ФИФА и УЕФА.

Коментаришући написе у листу "Сан" који наводе да је предсједник Комитета Ивица Осим "спреман клекнути пред предсједника РС Милорада Додика ако ће тиме скинути суспензију са Савеза и репрезентације", члан Комитета Драган Кулина изјавио је Срни да не зна ништа о њиховом могућем састанку, као и да политику, поготово у Српској, не сматра одговорном за тренутну ситуацију.

"Не знам шта је наумио, прво слиједи састанак у Сарајеву, послије ће се вјероватно кренути слиједом договора. Не мислим да је политика ту спорна, да нешто кочи. Можда је Осим дао своју приватну изјаву или је тако интерпретирана. Како ће даље ићи све зависи од тока разговора", рекао је Кулина.

Кулина је додао да чланови Комитета нису еуфорични пред сутрашњи састанак, те сматра да разговор и договор лијече све неспоразуме и да треба погледати све аспекте садашње ситуације.

"Ако буде превладала друга опција, мора неко изаћи и објаснити то најмање 4 500 до 5 000 људи који живе од овога, а у фудбалу РС има 330 клубова. Припадник сам ФС РС тако ћу се сутра и понашати", навео је Кулина.

Кулина је оцијенио да би данас требало да превлада разум, те да су УЕФА и ФИФА категоричне да нови статут буде усвојен или ће у супротном супсензија трајати најмање три до пет година.

"Након састанка моћи да кажемо нешто одређеније", навео је Кулина.

Састанак ће бити одржан у 11.00 часова у просторијама ФС БиХ у Сарајеву.

Делегацију ФС РС требало би да предводи предсједник Миле Ковачевић, а уз њега и генерални секретар Родољуб Петковић, те потпредсједници ФС РС Сташа Кошарац и Милорад Софренић. У Сарајево би требали доћи са усаглашеном платформом, коју су сачинили на састанку у Прњавору.

ФИФА је 12. априла именовала Комитет за нормализацију стања у ФС БиХ, који је од 1. априла суспендованан из чланства ФИФА и УЕФА због неусклађености статута са захтјевима ових асоцијација.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *