За Додика могућ механизам координације

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да у БиХ постоје све важне контуре за постизање договора о успостављању механизма координације на путу ка ЕУ. "Постоје све важне контуре за један такав договор. Очекујемо да се коначно ријеши питање буџета, јер се први пут након рата буџет може усвојити прије истека текуће године", рекао […]

уторак, децембар 18, 2012 / 06:32

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да у БиХ постоје све важне контуре за постизање договора о успостављању механизма координације на путу ка ЕУ.

"Постоје све важне контуре за један такав договор. Очекујемо да се коначно ријеши питање буџета, јер се први пут након рата буџет може усвојити прије истека текуће године", рекао је Додик новинарима у Бањалуци, након састанка са високим представником у БиХ Валентином Инцком.

Он је истакао да је Српска спремна да испоштује договор лидера политичких странака из марта ове године који се односи на рјешавање питања војне и државне имовине.

"`Одлука `Сејдић и Финци против БиХ може се ријешити у оном обиму у којем то захтијева Суд у Стразбуру. Чекамо да се друге ствари поравнају и да у парламенту БиХ гласамо на бази споразума које ће потписати ентитети, јер је само на тај начин могуће мијењати Дејтонски споразум", додао је Додик.

Он је навео да ће у наредним седмицама доминатна активност Савјета министара и парламента БиХ бити у вези са испуњавањем договора партија шесторке који је постигнут на бази споразума СНСД-а и СДП-а БиХ.

Додик је напоменуо да примарно питање остаје испуњавање услова из "Maпе пута" и да ће томе бити посвећена пажња у наредном периоду.

Високи представник у БиХ Валентин Инцко истакао је да се у БиХ посебна пажња мора посветити економским питањима како би се побољшао стандард грађана.

"У Српској се очекују крупне инвестиције. Република Српска има одличан план електронског регистровања предузећа, што је позитивно", рекао је Инцко.

Он је нагласио да је потребнао користити све природне потенцијале у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *