Вулину нису допустили да уђе на Космет

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Александру Вулину није дозвољен улазак на Косово, потврђено је Срни у Косовској полицијској служби. "Вулин није поднио захтев за улазак на територију Косова. Њему није одобрен улазак и сваки његов покушај уласка на територију Косова биће тумачен као илегални улазак", кажу у полицији. КПС одбија да коментарише […]

четвртак, август 23, 2012 / 13:28

Директору Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Александру Вулину није дозвољен улазак на Косово, потврђено је Срни у Косовској полицијској служби.

"Вулин није поднио захтев за улазак на територију Косова. Њему није одобрен улазак и сваки његов покушај уласка на територију Косова биће тумачен као илегални улазак", кажу у полицији.

КПС одбија да коментарише тврдње из Канцеларије за Косово и Метохију да је захтјев поднесен благовремено посредством УНМИК-а.

Канцеларија за Косово и Метохију јуче је саопштила да ће Вулин данас боравити у Косовској Митровици, гдје је требао да се састане са тамошњим предсједницима српских општина и лидерима Срба.

Предсједник Српског националног вијећа сјеверног Косова Милан Ивановић оптужио је данас Еулекс да се не понаша статусно неутрално и да је прекршио Резолуцију 1244 тиме што је отказао посјету директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Ивановић је за београдске медије рекао да Еулекс тиме отежава и Србији и Србима на Косову и Метохији да учине потребе кораке у правцу побољшања и стабилизације тешке ситуације у покрајини. /Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *