Вулин: Нећемо признати приватизацију мимо Резолуције 1244

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да Србија неће признати приватизацију Рударско-металуршко-хемијског комбината „Трепча” уколико она буде спроведена мимо Резолуције 1244 и одговарајућих закона. „’Трепча’ не може бити предмет такве приватизације и то је до сада показао и менаџмент и сви запослени у Комбинату, а то доказује и […]

субота, март 30, 2013 / 20:45

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да Србија неће признати приватизацију Рударско-металуршко-хемијског комбината „Трепча” уколико она буде спроведена мимо Резолуције 1244 и одговарајућих закона.

„’Трепча’ не може бити предмет такве приватизације и то је до сада показао и менаџмент и сви запослени у Комбинату, а то доказује и Влада Србије. Ми смо за то да ‘Трепча’ ради боље, успешније, да њен профит буде већи, али исто тако желим да се захвалим руковоству и свим запосленима што су успели да очувају социјални мир на северу Косова и Метохије”, рекао је Вулин након сусрета са руководством.

Вулин је рекао да очување социјалног мира на сјеверу Косова без „Трепче” не би било могуће и додао да га је охрабрило то што су сви запослени у „Трепчи” увјерени да их Влада Србије подржава.

Он је похвалио руководство „Трепче” због тога што је успјело да се очува и повећа обим посла и инвестиција.

„То говори колико људи у ‘Трепчи’ верују у државу Србију и верују да вреди радити и улагати у колектив који припада Србији. Србија је већински власник ‘Трепче’ и не мисли да ту чињеницу мења. Она је ту да остане, ми ћемо радити и тражити начине да омогућимо боље пословање, али не без Србије. Сви запослени у ‘Трепчи’ треба да знају да држава остаје већински власник, да буду сигурни да је њихова безбедност у имовинско-правном смислу загарантована”, рекао је Вулин.

Директор „Трепче” Јован Димкић је рекао да је најбитније то што Влада Србије, преко министарстава, Канцеларије за Косово и других тијела, активно приступа рјешавању важних питања у Комбинату.

„Мислим да је потребно и неопходно учешће Владе у решавању многих питања која су, пре свега, везана за правни статус. Остали део, који припада менаџменту, сматрам да успешно решавамо”, рекао је Димкић.

Димкић је рекао да је са Вулином разговарао о правном статусу Комбината на Косову и да су се договорили о мјерама које треба заједнички предузети.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *