Вулин и Савановић: Заједно ћемо обиљежавати историјске датуме

Министар рада и борачко-ивалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и министар за рад и социјална питања Србије Александар Вулин потписали су Меморандум о сарадњи који предвиђа заједничко обиљежавање значајних датума из историје српског народа, а допринијеће и унапређењу међусобних односа. "Договорили смо заједничко обиљежавање значајних датума за Републику Српску и Србију, разговарали о питањима борачких […]

петак, април 3, 2015 / 11:13

Министар рада и борачко-ивалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић и министар за рад и социјална питања Србије Александар Вулин потписали су Меморандум о сарадњи који предвиђа заједничко обиљежавање значајних датума из историје српског народа, а допринијеће и унапређењу међусобних односа.

"Договорили смо заједничко обиљежавање значајних датума за Републику Српску и Србију, разговарали о питањима борачких категорија, фонду ПИО, размјени информација, социјалном дијалогу и социјалним категоријама", рекао је Савановић након потписивања Меморандума.

За досадашњу сарадњу два министарства Савановић је истакао да је била изузетна, а да ће потписани Меморандум омогућити да она буде још продуктивнија и интензинија.

Он је нагласио да су делегацији из Републике Српске током разговора пренесена нека позитивна искуства које има Србија на пољу интеграција и ЕУ.

Министар за рад и социјална питања Србије Александар Вулин оцијенио је да односи Србије и Републике Српске никада нису били бољи, срдачнији и искренији и нагласио да и потписани меморандум доприноси томе.

Он је поновио да Србија, као држава, поштује Дејтонски мировни споразум и цјеловитост БиХ, али да Република Српска има посебан значај за Београд.

"Република Српска има посебно мјесто у нашем срцу и политици", рекао је Вулин.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *