Вукчевић: Имамо новог свједока о трговини органима

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је данас да Србија има свједока, који је учествовао у операцијама трансплантације органа српских затвореника, које су вршили припадници ОВК крајем деведесетих година прошлог вијека. “Имамо сведока који је сведочио о медицинској процедури, извршеној на северу Албаније о узимању органа од Срба отетих током сукоба 1998. и 1999. […]

недеља, септембар 9, 2012 / 23:29

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је данас да Србија има свједока, који је учествовао у операцијама трансплантације органа српских затвореника, које су вршили припадници ОВК крајем деведесетих година прошлог вијека.

“Имамо сведока који је сведочио о медицинској процедури, извршеној на северу Албаније о узимању органа од Срба отетих током сукоба 1998. и 1999. године на Косову”, рекао је Вукчевић за “Франс-прес”.

Према његовим ријечима, свједок је говорио о операцији трансплантације срца од српског затвореника извршеног крајем деведесетих година прошлог вијека на локацији недалеко од Кукеша, града на сјеверу Албаније и превоз органа ка аеродрому Ринас недалеко од Тиране.

Вукчевић је нагласио да је извађено срце потом продато на црном тржишту. Он је додао да је свједок “детаљно описао процедуру” и да тврди да је “лично учествовао”.

Ове тврдње истражује и ЕУ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *