Вукановић у Петровом Пољу: Провокатори заглушени аплаузом

Посљедња мјесна трибина прије сутрашњег централног скупа је обиљежена слањем провокатора из противничког табора. Завршна мјесна трибина независног кандидата за градоначелника Требиња, Небојше Вукановића, десила се тамо гдје је и кампања почела – у МЗ Петрово поље. Од самог почетка трибина је кренула са високим фактором ризика, јер је један од чланова Вукановићевог изборног штаба […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 20:55

Посљедња мјесна трибина прије сутрашњег централног скупа је обиљежена слањем провокатора из противничког табора.

Завршна мјесна трибина независног кандидата за градоначелника Требиња, Небојше Вукановића, десила се тамо гдје је и кампања почела – у МЗ Петрово поље.

Од самог почетка трибина је кренула са високим фактором ризика, јер је један од чланова Вукановићевог изборног штаба физички и вербално нападнут, приликом уношења озвучења у просторије МЗ. Нападач га је том приликом ухватио за гушу и ударао га од аутомобил, пријетећи њему, његовој породици и пријатељима; само зато што је у штабу Небојше Вукановића.

Само представљање кандидата за одборнике ОО Демократске партије у Требињу и изношење програма независног кандидата Небојше Вукановића, протекао је у мирној и коректној атмосфери. Но, на самом крају, у оном дијелу који је предвиђен за питања публике, група од пет-шест симпатизера Славка Вучуревића је почела да се користи непристојним ријечима и узурпира своје право на постављање питања.

Озбиљнији инцидент је спријечен изразито професионалним и коректним понашањем припадника МУП РС који су обезбјеђивали скуп, те који су у току трибине позвали и Јединицу за подршку.

Небојша Вукановић је инсистирао да одговори на свако постављено питање, без обзира што су се готово све замјерке односиле на чланове ДП, а не њега лично. Мучна сцена и гласни и простачки повици, прекинути су громогласним аплаузом окупљених, што је уз скандирање: Вукане, Вукане! – потпуно заглушило провокаторе, који су након тога и напустили салу МЗ Петрово поље.

– Ово је први пут да имамо овакав инцидент, и то говори сликовитије од било каквих анкета које истражују јавно мнење. Расположење бирача је такво, да јасно указује на нервозу противкандидата, који морају да посежу и за оваквим средствима. Мени то лично не смета, али није уопште начин да се води цивилизована политичка борба.

Вукановић је додао да су његови противкандидати могли још синоћ на РТРС могли поставити питања каква год хоће и сукобити своје програме и политичке ставове.

– Они то нису учинили из веома јасног разлога. Они се боје истине, јер нема тог питања на које ја не могу одговорити и само су они ти којима се могу поставити "незгодна питања". Таквих питања код мене нема и спреман сам сада, као и када будем изабран, да даноноћно одговарам на било каква питања новинара и грађана, прокоментарисао је Небојша Вукановић вечерашње догађаје на својој завршној мјесној трибини.

Вукановић је за крај поручио да сутра у 19 часова на платоу испред Дома културе у Требињу очекује масован скуп, након којег ће бити јасно да је град испод Леотара на корак од истинске правде и слободе и системских промјена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *