Вукановић почео кампању за системске промјене

Независни кандидат за градоначелника Требиња Небојша Вукановић званично је почео изборну кампању дијељењем програма и новог броја Гласа комуне на требињском Тргу слободе. – Дошао сам на Трг слободе у симболичних 5 до 12, и надам се да ће након ових избора доћи права слобода у Требиње. И док један кандидат обилази непостојеће градилиште, а […]

субота, септембар 8, 2012 / 17:07

Независни кандидат за градоначелника Требиња Небојша Вукановић званично је почео изборну кампању дијељењем програма и новог броја Гласа комуне на требињском Тргу слободе.

– Дошао сам на Трг слободе у симболичних 5 до 12, и надам се да ће након ових избора доћи права слобода у Требиње. И док један кандидат обилази непостојеће градилиште, а други фирме које је претходно уништио, ја сам се одлучио да у складу са слоганом "Напокон другачији" водим једну мирну ненаметљиву кампању, у којој грађанима нудимо системске промјене.

Као нестраначка личност, извршићу потпуну департизацију система када побиједим 7. октобра. Треба направити смјену генерација, вратити младе и образоване и пружити им прилику да искажу своје могућности. Као сваки добар домаћин, који прву нахрани дјецу и старце, а онда руча оно што преостане, тако ћу и ја буџетска средства расподјељивати тако, да се прво задовоље потребе оних који су најугроженији, а то су незапослени, млади, студенти, пензионери, родитељи са четворо и више дјеце, рекао је овом приликом Вукановић.

Департизација, јавни радови, стимулација производног сектора

Он је нагласио да је потребно покренути јавне радове и, умјесто разбацивања, почети обнову и поплочавање Старог града, откопавање канала, уређење старих зграда, и свим младима који желе омогућити да зараде пристојне дневнице. Он сматра да треба уредити град како би сепривукли туристи, али и окренути се нашим људима у расејању.

– Наш највећи потенцијал је дијаспора! Због рада на БН ТВ код наших исељеника имам велики углед, и већ сам био у Швајцарској и Француској. Разговарао сам са нашим људима из свих дијелова Европе, Америке и Аустралије…

Требамо тим људима дати могућности и шансу да овдје покрену посао. Од средстава које општина добија од ХЕТ, основаћу Инвестициони фонд и у прве двије године сваком новом раднику у производном сектору ће се плаћати доприноси, а послодавац само нето плату. Земљиште и потребне дозволе ће бити бесплатне. Требиње је град који има велике могућности, и само треба поставити праве, способне и поштене људе који неће да краду на одговорна мјеста и кренућемо да се извлачимо из блата" истакао је Вукановић.

Вучуревић није смио на мегдан

У организацији више невладиних организација синоћ је у хотелу Леотар одржано јавна трибина и представљање кандидата на којој су учествовали актуелни начелник Доброслав Ћук и независни кандидат Небојша Вукановић, док кандидат ПДП-а Славко Вучуревић није дошао на трибину.

"Одлазећем начелнику одржао сам лекцију и предавање како и шта треба да се ради, а ни стотињак присталица које је довео на трибину да му повећају самопоуздање, није му било од велике помоћи. То је био први у низу дуела који се очекују, а чињеница да Славко Вучуревић није смио да дође на трибину, говори колико је он озбиљан кандидат и колико је спреман да се суочи са конкретним програмом, идејама, аргументима и чињеницама.

Грађани ће на крају дати коначан суд, и већ сада сам готово увјерен да већина њих жели корјените и праве промјене, жели смјену генерација и потрошених политичара, закључио је Вукановић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *