Вучуревић: Моји докази помажу Караџићу

Посједујем наредбе предсједника Републике Српске Радована Караџића, које говоре о томе како се треба понашати према муслиманском живљу у Херецговини, током њихових вјерских празника, тврди бивши предсједник општине Требиње Божидар Вучуревић у емисији Некад било. “Документација коју посједујем биће кључни докази у одбрани, не Радована Караџића, већ истине”, каже Вучеревић и додаје да је цивилна […]

субота, март 23, 2013 / 08:57

Посједујем наредбе предсједника Републике Српске Радована Караџића, које говоре о томе како се треба понашати према муслиманском живљу у Херецговини, током њихових вјерских празника, тврди бивши предсједник општине Требиње Божидар Вучуревић у емисији Некад било.

“Документација коју посједујем биће кључни докази у одбрани, не Радована Караџића, већ истине”, каже Вучеревић и додаје да је цивилна власт у Требињу, заједно са војском спасила на стотине Хрвата у сукобу ХВО-а и тзв Армије БиХ.

“Управо је Хрватска прва прекршила ембарго УН-а и достављала нам гориво, као резултат спасавања њихових војника и цивила”, каже Вучуревић.

Вучуревић каже да цивилна власт у Требињу није имала никакве надлежности над војском или Територијалном одбраном и за то нуди гомилу наредби ЈНА.

“Ми нисмо радили никакве насилне мобилизације у Херцеговини, јер нисмо имали надлежности, будући да је Одлуком Команде 1. војне области за главног референта за мобилизацију за Херцеговину постављен капетан Ислам Зуловић”, каже Вучуревић и додаје да је Команда 2. Оперативне групе ЈНА 10. априла 1992. године донијела наредбу о стављању Територијалне одбране под команду ЈНА.

“Сваки Муслиман из Требиња, који је желио да напусти град, добио је дозволу, па чак и превоз , ако га није имао, и са дозволом да се врате кад год то жели”, додаје Вучуревић и каже да су то све докази који ће ићи у прилог бившем предсједнику РС Радовану Караџићу.

Божидар Вучуревић ће свједочити у Хагу у понедјељак, 25. марта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *