Вучић зове Додика и Босића да размијене мишљења

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да не мисли да се мијеша у политичку сцену Републике Српске, али да ће позвати лидере СНСД-а Милорада Додика и СДС-а Младена Босића да размијене мишљења о свим важним темама и покушају да усагласе погледе о будућности цијелог региона и сарадњи Србије и Српске. Вучић је рекао да поштује […]

субота, април 11, 2015 / 08:55

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да не мисли да се мијеша у политичку сцену Републике Српске, али да ће позвати лидере СНСД-а Милорада Додика и СДС-а Младена Босића да размијене мишљења о свим важним темама и покушају да усагласе погледе о будућности цијелог региона и сарадњи Србије и Српске.

Вучић је рекао да поштује све институције Републике Српске и све њене политичке актере, те позвао и земље региона на ближе и снажније економске интеграције.

"Пре годину дана, пред формирање владе, поставио сам себи просто питање, хоћемо ли и можемо ли нешто стварно да променимо у нашем односу, нашим навикама и можемо ли суштински да променимо своју земљу. Дилему, да ли изабрати лакши пут, који обично бирају политичари са ових простора, или онај ризичан пут политичког трња, мука, зноја и суза, готово да нисам имао", рекао је Вучић за "Независне новине".

Вучић каже да је свјесно изабрао други пут, јер је увјерен да се њим може доћи до "нормалне, модерне и успешне Србије".

Он је додао да ће Србија прије краја мандата ове владе, бити боља и уређенија земља, него што је била 2014. године.

"Из прошлости бисмо могли много тога да научимо, да бисмо више и одговорније радили у садашњости и имали бољу будућност. Уосталом, када сте чули Јапанце да говоре било шта против Американаца, иако су претрпели најтеже жртве после бацања атомских бомби на Хирошиму и Нагасаки", поручио је Вучић.

Према његовим ријечима, политичари и тајкуни који су се богатили захваљујући спрези са естаблишментом немају довољно интереса да Србија постане пристојна и нормална земља, али они неће имати шансу да своје планове о заустављању државе у скоријем периоду остваре.

"Стварних промена нема ако не кренете од себе, ако прво не уочите сопствене недостатке и почнете да се мењате. Насмејете се кад погледате резултате фокус група и анализу јавног мњења, јер на почетку сви су за реформе, али кад виде да сами морају да дају допринос тим реформама и да сами морају да прогутају жабе, одједном сви пронађу Лајбницов довољан разлог да буду оштро и тобож праведно против реформи", рекао је Вучић.0 КОМЕНТАРА

  1. Za mene je ovaj Vučić veliko razočarenje.U Srbiji stanje nije ništa bolje,naprotiv.Pohapsio neke tajkune,dobio od naroda glasove,ali presuda nema.Država kao mora vraćati dugove pa se smanjuju plate i penzije a ukupan dug države se povećava.Malo malo pa u Beogradu neko od mafijaša bude ubijen,kao da policije i nema.E takav Vučić inače porijeklom iz Čipuljića kod Bugojna treba da posreduje u sukobu između glavnog Baje i Bosića.Za početak neka upita koliko ko od njih ima imovine,kako ju je stekao i šta je ko radio za vreme odbranbeno-otadžbinskog rata u BiH.Neka Baju upita kakvo je stanje u RS naslijedio,kolika su bila ukupna zaduženja i kakvo je sada stanje.Gde su utrošene grdne milijarde maraka,a nikad više nezaposlenih i gladnih itd.Ili je možda bolje da ih ništa ne pita jer on sve to dobro zna ali ovom narodu treba dati neku nadu kao oni se nešto dogovaraju,a narodu sve teže i teže.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *