Вучић: У Обреновцу 12 жртава, страхује се да то није крај

Само у Обреновцу је пронађено 12 беживотних тијела од којих је једна особа преминула природном смрћу, саопштио је премијер Александар Вучић, који, међутим, страхује да би тај број могао бити већи. Премијер је објаснио да је најприје намјера власти била да јавност заштити од било каквог сензационализма, измишљотина и неистинитих прича. „Ситуација је катастрофална, али […]

недеља, мај 18, 2014 / 16:24

Само у Обреновцу је пронађено 12 беживотних тијела од којих је једна особа преминула природном смрћу, саопштио је премијер Александар Вучић, који, међутим, страхује да би тај број могао бити већи.

Премијер је објаснио да је најприје намјера власти била да јавност заштити од било каквог сензационализма, измишљотина и неистинитих прича.

„Ситуација је катастрофална, али има и неистинитих информација, као на пример да су срушени читави солитери. То није тачно и реч је о једној једноспратној кући”, прецизирао је премијер.

Он је рекао да не зна тачан број, али да мисли да је преко 4.000 људи евакуисано, те да су 342 особе смјештене у старачке домове и они су снабдјевени храном, лијековима и водом.

Премијер Србије је додао да се такве евакуације више не врше осим ако су у питању особе лошег здравственог стања.

Ипак, Вучић је рекао да га брине стање у којима се налазе једноспратне куће у Обреновцу.

Премијер је казао да и ову катастрофу прате неке лијепе приче као што је она о двије дјевојчице које су пронашле свог оца. Нажалост, додао је, много је оних тужних и тешких.

Рекао је да му није јасно да ријека Сава свуда опада или стагнира, а да само у Обреновцу расте.

Одговарајући на питање новинара о раду ТЕНТ, премијер је рекао да електрана не смије да престане да ради и да би у том случају Србији било потребно стотину милиона да је поново покрене.

Тренутно око ТЕНТ има много проблема, али немојте да са тиме сада замарамо грађане.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *