Вучић треба да стане уз Додика и војну неутралност

Здрава Србија (ЗС) безрезервно подржава најаву председника Републике Српске (РС) да ће, на првој наредној седници Народне скупштине српског ентитета у БиХ, поштујући плебисцитарну вољу својих грађана, посланици тог парламента усвојити резолуцију о војној неутралности Српске, као конкретан корак очувању уставног поретка и дејтонске позиције РС

четвртак, септембар 28, 2017 / 08:33

Ово је изјава првог човјека Иницијативног одбора ЗС Милана Стаматовића, који пише тако дугачке уводе у својим самоизјавама, да се то мора кратити (напомена Фронтал.СРБ).

Захтевајући да, уместо жестоких притисака које је, по налогу својих ментора из Вашингтона и Брисела, поводом најављених референдума о заштити интереса Српске, до садa вршио на Милорада Додика, коначно и званични Београд, после дуго времена, стане на страну наше прекодринске браће.

-Српска је данас у позицији Србије, с краја 2007. године, када је парламент Србије, на иницијативу национално и државотворно одговорног премијера Војислава Коштунице, имајући у виду реалну опасност по суверенитет и територијални интегритет Србије после претњи једностраним проглашењем независности Косова,  у оквиру „Резолуције Народне скупштине о заштити суверенитета, територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије“, донео одлуку о проглашавању војне неутралности Србије у односу на постојеће војне савезе, све до евентуалног расписивања референдума на којем би се донела коначна одлука по том питању. Образложење је било да се то чини због укупне (непријатељске) улоге НАТО-а, од противправног бомбардовања Србије без одлуке Савета безбедности до Анекса 11 одбаченог Ахтисаријевог плана, у коме се одређује да је НАТО „коначан орган” власти у „независном Косову” – подсетио је Стаматовић, некадашњи функционер тадашње Коштуничине странке.

Председник ЗС сматра да Српска, као и Србија, не сме дозволити да буде жртва „политике свршеног чина“ и да, на крају, као Црна Гора, без народног изјашњавања, буде силом увучена у војну алијансу која је окупирала 17 одсто територије Србије и тамо прогласила једину НАТО државу у Европи. По његовом мишљењу, Српска не сме да препусти војну имовину на својој територији НАТО агресорима који су, у два наврата, током деведесетих бомбардовали Србе у БиХ, као што и званична Србија нема право да због овакве одлуке прети, већ, напротив, да охрабри официјелну Бањалуку и наше сународнике с друге стране Дрине.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *