Вучић: Србија неће у НАТО

Србија неће приступати НАТО савезу, али ће у оквиру Партнерства за мир настити да развија добру сарадњу са свима, рекао је министар одбране Србије Александар Вучић на састанку у Београду са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Дебором Ешенхурст. На састанку је истакнут значај сарадње у оквиру Програма државног партнерства, који је обострано важан и користан […]

петак, август 31, 2012 / 14:11

Србија неће приступати НАТО савезу, али ће у оквиру Партнерства за мир настити да развија добру сарадњу са свима, рекао је министар одбране Србије Александар Вучић на састанку у Београду са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Дебором Ешенхурст.

На састанку је истакнут значај сарадње у оквиру Програма државног партнерства, који је обострано важан и користан у свим сегментима билатералне војне сарадње.

Вучић је посебно истакао значај експертске помоћи ове америчке гарде за даљи развој базе "Југ" и скору обуку војних свештеника Војске Србије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Он је изразио наду да ће Национална гарда Охаја и у наредном периоду наставити са подршком процесу реформе система одбране Србије.

То се односи на области професионализације оружаних снага, учешћу на заједничким обукама и вјежбама, јачање капацитета регионалне сарадње и даљег усавршавања и школовања припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Вучић је захвалио америчкој страни за помоћ у опремању и модернизацији савременим системима и донацији 17 возила типа "хамер", који ће путем Програма иностране војне помоћи бити допремљени Војсци Србије.

Генерал-мајор Дебора Ешенхурст истакла је да је Програм државног партнерства са Србијом један од најквалитетнијих који САД остварују са више од 60 држава у свијету и потврдила наставак подршке и помоћи у свим тежишним областима сарадње.

Она је предложила да Вучић ускоро посјети америчку државу Охајо и лично се упозна са капацитетима и могућностима Националне гарде.0 КОМЕНТАРА

  1. Неки дан Ана Тришић Бабић нахвали Нато на некој федералној ТВ. Као, предности, требамо тамо…

    Било би лијепо да се усагласе предсједник, Радмановић, Ана и екипа и да имају исти став. Овако очигледно причају различите приче у зависности од тога гдје су и са ким разговарају.

  2. anja,сестро усагласили су се они давно,па зар мислиш да та кокош смије ишта лупетати без Милиног знања.Само нама овај илузиониста маже очи.Давно је он на то пристао.

  3. Nato ga je i dovezao na svojim tenkovima da unisti ono sto fasisti u prethodnim ratovima nisu unistili. Firci im odradi zadatak prije roka. Da jos malo bude na vlasti ne bi se znalo da se ovdje ikada zivjelo.Pusta zemlja bez tragova ljudskog zivota.
    Pa oni ne smiju ni u wc otici dok firci ne dozvoli, a kamoli da progovore ono sto im on ne naredi.
    Kakvo zlo ! Kakav monstrum!Ljudozder.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *