Вучић: Састанак са Додиком, сједница у Сарајеву, али да се ради нешто

Лидер СНС-а Александар Вучић најавио је да ће се за неколико дана састати са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и поручио да ће Србија наставити да буде поуздан партнер БиХ, те да се на озбиљан и одговоран начин односи према тој сусједној земљи. Он је на брифингу за стране новинаре у сједишту СНС-а подсјетио да […]

понедељак, март 17, 2014 / 19:27

Лидер СНС-а Александар Вучић најавио је да ће се за неколико дана састати са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и поручио да ће Србија наставити да буде поуздан партнер БиХ, те да се на озбиљан и одговоран начин односи према тој сусједној земљи.

Он је на брифингу за стране новинаре у сједишту СНС-а подсјетио да Србија има специјалне паралелне везе са Републиком Српском, али да ниједног тренутка није угрозио, нити ниподоштавао БиХ, нити се нагативно односио према њеном територијалном интегритету и суверенитету.

"Србија ће се на тако озбиљан и одговоран начин односити и у будућности. Мислим да БиХ није имала поузданијег партнера од претходне српске владе, а тај однос мислимо да наставимо и унапређујемо", рекао је Вучић и нагласио да исто размишља и о осталим земљама региона.

Он је поручио да је спреман да посјети Сарајево и да очекује да га неко позове.

"Имаћемо заједничку седницу… Немамо проблем да то буде у Сарајеву или Београду, али желим да припремимо ту седницу, да она донесе реалне резултате. Не да одемо у Сарајеву да се сликамо иза неког билборда и да кажемо две, три лепе речи. Волео бих да решимо више економских проблема и да видимо да се заједнички појавимо на трећим тржиштима", рекао је Вучић.

Према процјени Центра за слободне изборе и демократију /ЦЕСИД/, СНС је на парламентарним изборима у Србији освојила 48,2 одсто гласова или 156 посланичких мандата, друга је коалиција Социјалистичка партија Србија – ПУПС – Јединствена Србија са 13,6 одсто гласова, односно 44 мандата у Скупштини Србије.

Трећепласирана је Демократска странка, која је освојила 6,3 одсто гласова или 20 мандата, а Нова демократска странка освојила је 5,7 одсто гласова или 18 мандата.0 КОМЕНТАРА

 1. Vučiću,
  Ako imaš namjeru doći u sarajevo ili banja luku i razgovarati sa političarima o konkretnim stvarima koji će pokrenuti ekonomiju i zapošljavanje, mislim da nema potrebe da dolaziš u BiH! Ako hoćeš da prodaješ maglu, da se slikaš sa ovim našim kretenima, da zapjevaš pod šatorom,da pukneš desetku u pola s lukom, onda su ti vrata insitucija RS-a I BIH širom otvorena!

 2. Mislim da će rezultati izbora u Srbiji potpuno ugušiti osjećaj za demokratiju.Dugoročno neće donijeti ništa dobro za Srpski narod.Ovog Vučića niko iz Srpskog naroda neće moći da kontroliše,a zna se da ga zapad podržava.Zato sam veoma zabrinut za nas u RS,jer ciljevi zapada u BiH su unitarna država i ako bude većih pritisaka ovaj Vučić će popustiti i dozvoliti Dejton 2.Daj Bože da ja ne budem u pravu i da me događaji u budućnosti demantuju.

 3. češnjak, 18.03.2014. 08:36:08

  “hoćeš da kažeš da je Šukalo najveći Vukov sljedbenik u RS?“

  Шукало је највећи сљедбеник, али у покушају. Зато ни њега ни Митровића Вучић не јебе ни из главе. Док не прођу кроз Симину обуку и не добију артију да су научили основне постулате о ЕУ и НАТО и свијетлој будућности која нас тамо чека, нема ништа од Шукала политичара.

 4. Kakav u pokušaju, pa vidiš li ti tamo desno tankovratića kako je spopo Vučića na vratima i uvalio mu pljosku.
  Ko Dodik sa Putinom – fatačina po hodnicima i stubištima.
  Samo mešse čini, da bi se ovih dana i Dodik radije slikao sa Vučićem nego sa Putinom.
  Čak sam čuo da je Dodik prvi došao na ideju da Vučiću pokloni kakovo drvodeljstvo.
  Al, ga zajebo dizajn, Rajko šta god delje ispadne falusoidno.

 5. Пусти ти то Чешњак.
  Ономад је и Туђман сафато старијег Буша пред клозетом, а за двије године Америка призна Хрватску. Можда ће и Вучић признати Шукала.

 6. Контам нешто, прошло је двије године од када је Додо сафато Путина, а Путина ових дана нешто кренуло са признањима…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *