Вучић прогласио убједљиву побједу, Дачић други, демократе преко цензуса

Коалиција око СНС-а освојила је око 50 одсто гласова, према првим прелиминарним подацима које је саопштио Цесид. Друга је листа коалиције окупљене око СПС-а са освојених 15 одсто гласова. Преко цензуса су ДС, НДС, а шансе да пређе цензус има и ДСС.  Пред нама су тешке реформе, али Србија има будућност у којој ће њена […]

недеља, март 16, 2014 / 21:34

Коалиција око СНС-а освојила је око 50 одсто гласова, према првим прелиминарним подацима које је саопштио Цесид. Друга је листа коалиције окупљене око СПС-а са освојених 15 одсто гласова. Преко цензуса су ДС, НДС, а шансе да пређе цензус има и ДСС.

 Пред нама су тешке реформе, али Србија има будућност у којој ће њена деце живети боље него данас, рекао лидер напредњака Александар Вучић.

Небојша Стефановић рекао је да је на основу 62 одсто пребројаних листића СНС освојио 49,3 одсто гласова, СПС 13,9, ДС 6,3 и НДС 6,1 одсто гласова.

Према првим прелиминарним резултатима Цесида напредњаци су освојили око 50 одсто гласова (160 мандата).

Друга је листа коалиције окупљене око СПС-а са 15 одсто гласова (око 50 мандата).

Преко цензуса су ДС, НДС, а шансе да пређе цензус има и ДСС, показују први подаци Цесида.

Грађани Србије данас су на ванредним парламентарним изборима бирали нови састав републичког парламента. На изборе је до 19 часова изашло 50,3 одсто бирача. Право гласа имало је 6.765.998 грађана, а на изборима је учествовало 19 листа.

За посланике републичког парламента гласало се и на Косову и Метохији. ОЕБС је отворио 10 изборних центара и 15 огранака на којима се гласало.

Држављани Србије који живе у иностранству, то право могли су да искористе на 35 бирачких места у више од 20 држава. Грађани Србије у Великој Британији и САД су због временске разлике гласали у суботу.0 КОМЕНТАРА

 1. Vučiću koliko si za 2 godine fabrika izgradio parama kojom si zadužio narod, koliko ti je EPS izgradio hidro i termo – elektrana. Kad je u Srbiji država izgradila poslednju fabriku. Koliko ćeš izgraditi fabrika u sledeće četiri godina. Šta je DOS-ovskom banditskom pljačkaškom privatizacijom, sa bivšim ministrimai predsedicima vlade. Kad ćeš to istražiti i procesuirati odgovorne, kada ćeš vratiti pokredene desetine milijardi evra od naroda iznesene iz zemlje?
  Hoćeš li uhapsiti ekonomskog ubicu Dinkića pošto je izgubio izbore? Hoćeš li vratiti kiparske pare ili ih ćete njima graditi Beograd na hlebu u vodi.
  Za prodato Kosovo ovaj puta neću da te pitam?

 2. Ostao bez fabrike, 16.03.2014. 22:30:00
  E moj ostao bez fabrike, zar od ovakve vlasti očekuješ privredu u fabrike. Pa kad su to oni radili. Neznaju to oni. Oni i fabrike su ko bog i šeširdžije. Tako se i dovode marionetsek vlade na vlast u kolonijama.
  E tek sad će Srbija da vidi šta je diktatura što u svojoj istoriji još nije imala.
  Bilo bi veoma interesatno napraviti jedan sveobuhvatan istraživački projekat o tome kako se na vlast dovode marionetske vlade, kako se sa Zapada podržavaju i održavaju takve stranke, kako se stvaraju i biraju lideri, kako ih obrađuju, čime ih ucenjuju, pošto kupuju. Kako se preko stranaka uspostavlja vlast globalne imeprije u zemlji, kako se nardo preko korupumpianih vlada zaroblajva bezvrednom novcem, kako se deindustijalizuje zemlja, kako se otvara privrede i tržište za strance, kako rade ekonomske ubice, kako se sprovode izborne tehnologija, kako se i pošto kupuju mediji.
  To isto imamo dole u onim kolonijama po Africi, svake četiri godine imaju izbore i stalno se dovode marionetse vlade, zemlje potpuno okupirane pod koncesijama, narod najveća sirotinja umiru od gladu pored ogromnih prirodnih resursa srećni su ako mogu biti jeftina radna snaga zapadnih firmi.
  Tako se i mi polako pretvaramo u Afriku.

 3. И шта сад каже Рибар? Коштуница, Двери, Трећа Србија…

  Коштуница је због своје сујете обезглавио ‘националну десницу’. Умјесто да су са Дверима и радикалима направили коалицију која би имала преко 10% гласова, а овако су сви испод цензуса.

  Путуј игумане…

 4. Какав ДСС,Двери,радикали…људи ван времена и простора.

  Једино је Радуловић пореметио политичку идилу,покушао да отвори људима очи.Нема више ни Чеде у парламенту,нема ни опозиције.Сад могу да саставе и владу „националног јединства“,тамо више нема опонената.

 5. симо,

  шта имам рећи, честитам СНС-у, сматрам катастрофом за Србију да је једина алтернатива испод цензуса, да нема бар 10% мандата.

  Ето прилике Србији да успостави систем као што сам данас и коментарисао, жао ми је да неће имати ко да им пуше за врат, жао ми је и да опција која заговара другу причу неће имати снагу кроз парламент, иде вријеме, то је Србији требало за недај Боже због других пријатеља осим „Европске уније“

  Мислим да ће се Дачић окренути Русији ако не буде дио владе.

  Што се тиче Коштунице остајем при томе да је државник,за јаку ДСС требали су онакве као Обрадовић, штета, могли су заједно имати 30 посланика минимум јер би заједничка листа много јаче дјеловала на бираче.

  И даље тврдим да су они најчасанији дио политичке сцене Србије.

 6. биги,

  док сам писао коментар ти си ово написао.

  Нисам ја ни десно ни лијево него центар, моје поштовање према Коштуници и Обрадовићу је искључиво због тога што не мијењају своје ставове.

  Надам се да си се увјерио кроз наше дјеловање да ни ми не мијењамо своје ставове, да имамо јасан програм и идеју, зато некад сметамо позицији, некад опозицији, али никад не одступамо од коректне и конкрентне приче.

  Ево то је вечерас коштало Коштуницу, Обрадовића већ други пут, нас прије четири године због крађе, куповине гласова и недостатка медијског простора, јебига није лако частан бити.

 7. Ево једно питање за расправу:Да ли би Вучић волио да има бар трећину парламента састављену од партија које нису за ЕУ?

  Ја сам 100% сигуран да би, са овим резултатом му је максимално отежана преговарачка позиција, шта му год буду тражили као услов за придруживање неће имати адут којим их може одбити.

  Наравно адут је Русија и Евроазијске интеграције умјесто ЕУ,на то би се увијек могао вадити тврдећи ако пристане да ће изгубити већину и изазвати демонстрације са несагледивим последицама од стране опозиције.

  Ово само због мудријаша и лицемјера који се радују што нису у парламенту партије које другачије мисле од ових свих које су у њега ушле.

  Поздрав.

 8. Nova socijalistička partija čestita i raduje se izbornom uspjehu Pokreta Socijalista koji su učestvovali na izborima u Srbiji u koaliciji okupljenoj oko SNS. Ovo je rezultat koji će omogućiti promjene u RS i BiH.

 9. Честитке Вучићу и његовој СНС, ово је чист доказ да је могуће ствари промјенити и помјерити са мртве тачке, са охрабрењем чекамо и ми овдје изборе на којим би збрисали режимске тајкунске партије са лица земље.

  Промјене су увијек добродошле, стара жвака којом су заглупљивали годинама народ је прежвакана, још само да се и у РС отарасимо старих преживара и псеудопатриотских шићарџија.

 10. Lijepo je vidjeti da su sve grupe mentalno zaostalih neandertalaca ostale ispod cenzusa. Za nevolju, put je i dalje težak, jer većina ovih preko cenzusa pati od teške kognitivne disonance. Pa da vidimo onda je li Srbija konačno odlučila hoće li da piški ili kaki ili je to i dalje pretežak izbor.

  Lijep pozdrav

 11. То што неко не мења ставове не мора уопште да буде буде добра ствар.Ни појединац ни свет нису исти од јуче,нема ништа непромењиво.

  А опет,Коштуница није онај који се држи својих ставова,његова политика се драстично изменила од ДОС-а наовамо.Чак највише од свих.Од првака у демократији,до неког ко је поистовећен са радикалима.

  Али ако хоћете да подржите неког ко је остао принципијелан,онда поджите Чеду.

 12. Позитвна страна ових избора је и то да су га Динкара и Чедара угасили на дужи рок, а на истом путу су и деесови Тадић и Ђилас.

 13. immortal, 17.03.2014. 08:10:22
  Obrati se neko svom neoliberalnom psihijatru na Zapadu, proces tvog poremećaja je daleko odmakao. Kompleksi koje vučeš iz prošlosti doveli su do bolesnog sadističkog uživanja u nesreći naroda, otuda poteba da se kao strani konsultant, propovednik neoliberale ideologije svetiš svom narodu. Za njih si odavno potrošen. Kako ćeš takav nastaviti da živiš?

 14. Mene više zanima kako ovu pobjedu doživljava lažna socijaldemokratija širom naše otadžbine. U kampanji su naprednjacima trolovali sveopštu izdaju i narandžasti recept, pa me zanima kako će sada nastaviti.:D

 15. Ukoliko je „slučajno“ nejasan ovakav uspjeh SNS-a to je prilično jednostavno objasniti. Vučić i Nikolić su onom malom običnom čovjeku vratili dostojanstvo, patriotizam i vjeru u bolju budućnost. Taj obični građanion Srbije je deceniju i više nipodaštavan, varan, kraden i tretiran kao posljednje smeće, a danas je našao „spas“ u jednoj narodnjačkoj stranci kakva upravo njega postavlja na pijedestal. Osim toga, treba shvatiti da je Srbija mala zemlja u kojoj se gotovo svako zna, pa se time i borba protiv korupcije jasnije vidi da li je stvarna ili lažna. I Nikolić i Vučić su prilično pošteni ljudi, a kad najmoćnijim ljudima ne mogu pristupiti razni tajkuni i manipulanti, onda ni ministri ne smiju da mešetare (kako se to ranije radilo), pa sve do onog malog lokalnog službenika. Vidi taj mali obični čovjek razliku u ponašanju vlasti, pa nas ne treba čuditi ovakav izborni uspjeh.

  I Tadić je imao odličnih ideja i državnički stav, samo nije u dovoljnoj mjeri pratio šta mu čine stranački mešetari i lopuže i to ga je „koštalo“ izbora. Ni njegov uspjeh (zaista je politički uspjeh u mjesec dana osnovati stranku i preći cenzus) nas u tom pogledu ne treba čuditi, a posebno jer su svi svjesni da je upravo on započeo najveće investicione projekte u Srbiji (ni SNS mu to nije osporio). Vučić je najvjerojatnije shvatio Tadićevu pogrešku, odnosno da su te iste lopuže „preletači“ danas masovno pohrlile u njegovu stranku, pa zbog toga tako često čini stranačke čistke.

  Sve u svemu, Srbija i danas ima dobre razvojne potencijale, samo što je narod razaran od strane spoljnih i unutrašnjih faktora više od dvije decenije i ono šta je najvažnije u ovom trenutku jeste narodu vratiti vjeru u bolju budućnost i patriotizam. Ljudi su najveći resurs i sva politička „mudrost“ jeste usmjeriti građane u pozitivnom pravcu, a to se nikako ne postiže tako što se politika „odnarodi“ od naroda, kako je to ranije činjeno.

 16. BORISLAV R., 17.03.2014. 09:24:44
  Videćemo kakav će privredni sistem izgraditi, u Srbiji je privreda polurazorena i opljčkana privatizacijom. Videćemo koliko će fabrika izgraditi ova vlast. Za dve godine dražava nije osnovala ni jedno preduzeće niti je gradila fabrike, isto vidim da i one daju svoje hidropotencijale na Moravi i drugim rekam pod koncesiju starncima.
  Bojim se da ništa neće raditi konkretno u privredi, osim što će biti otvorani kao tržište jefine radne snaga i besplatnih prirodnih resursa. Treba videti kao posluju njihov državana preduzeća poput EPS-a, kolike su razmere pljačke tamo.Da li EPS ima ikakvih investicija.
  Zaboravili smo prodati Kosovo, JAT, Beogad na hlebu i vodi, sve što smo gledali od obračuna sa kriminalnom i korupcijom je za sada demoagogija.

 17. Pobjeda SNS-a sa Vučićem na čelu je bila očekivana, no zaista je bilo nepredvidljivo da će doći do izbornog cunamija kako to reče Ivica Dačić. Nadamo se da povjerenje koje je naprednjacima dalo srpsko biračko tijelo, i velika odgovornost neće biti prokockani, i da će birači biti zadovoljni.

 18. ribar, 17.03.2014. 01:16:07

  “Ево једно питање за расправу:Да ли би Вучић волио да има бар трећину парламента састављену од партија које нису за ЕУ?“

  Вучић већ има најмање трећину која је против ЕУ, а сви су у његовом посланичком клубу. Зар ти ниси свјестан да је најмање 70% Вучићевих гласача годинама и деценијама гласало за радикале, гласало против Запада, гласало против ЕУ?

  Зар немаш толико политичког талента да ниси уочио на редовно преношеним (БНТВ) напредњачким митинзима, нелагоду публике када им се обраћа Вук Драшковић. Звиждали би му, јебали све по списку, али не смију. Тако наређено.

  За мене, старог Вуковог, НАТО-овог и ЕУ-присталицу, није било веће феште него гледати како Вук износи наш програм, као га сви копирају и како на крају тај програм добије подршку већинске Србије, гласовима оних који су највише пљували Вука.

  Програм СПО је побједник ових избора.

 19. Побиједиће, јашта. Само што није.

  Већ је Вучић кренуо преко Вука да ме убјеђује да ја преузмем напредњаке.

  Па онда упали БНТВ, Симо држи говор, а у публици Харпер, Рамо, Дражен, шкргућу зубима, али аплаудирају ли га, аплаудирају.

 20. Симо П. Ороз, 17.03.2014. 13:58:03

  Kad bi još samo imao nekoga drugog da podržavaš umjesto Dodika oko svega bi se slagali,što ne aktiviraš nekog Vuka ovdje:)

 21. Миро, зар још ниси скужио?

  Не подржавам ја Додика, само покушавам да спријечим да на власт дођу гори од њега.

  Ако послије Додика на власт не дођу бољи од њега, џаба смо кречили. Чисто губљење времена.

 22. Da li te je strah Krstane Simiću? Jasno je svima da će se Vučić u narednom periodu posvetiti promjena koje su neminovne u Republici Srpskoj. Mislim da će polako početi sa odmotavanjem afera u koje je uključena SNSD-ova bagra.Za PROMJENE

 23. miro, 17.03.2014. 14:04:50

  “Pa zar ne možemo naći nekog gospodina,pametnog i koji zna strane jezike pa da nas približi sa Evropom?“

  Можемо. Осим знања страних језика и воље да нас приближи Европи дотични мора бити и паматан, а поштење се подразумјева.

  Једноч смо се зајебали мислећи да је Иванић такав.
  Више не смијемо.

 24. Добар је Дане каквих се све будала има.
  Погледај само колико алексиста, антиглобалиста, нациста, комуниста, сељобера, кркана и остале мраке напише дневно бар један коментар на Фронталу.

  А тврдим да нам Фронтал уљепшано огледало народа.

 25. Лазаревић себи даје толико аутоголова да ја понекад посумњам у његово здраво расуђивање.

 26. А ја лично сам члан СПО већ 24 године и немам намјеру мијењати политичку опцију, нарочито сада када је већина Срба изгласала наш програм.

 27. Симо П. Ороз, 17.03.2014. 14:39:37

  Pa ima li šanse sad kad se organizujete u vlasti Srbije da se progurate malo i ovdje,naročito zalaganjem za približavanje zapadu?

 28. СПО је у БиХ одавно формиран, чак и прије СДС-а. Тренутно имамо замрзнуте активности, руководству су истекли мандати, чланство се осуло, тако да би било тешко да се ту нешто поново организује. Превише је отрова просуто по нама, превише је лажи написано и речено о нама да би активирање СПО у БиХ било могуће.

  Али је могуће да се нађе нека нова странка, нови покрет, који ће прихватитити идеје СПО БиХ о ЕУ и НАТО. Ми, ово што нас је остало, ћемо им се радо прикључити.

 29. Симо П. Ороз, 17.03.2014. 14:52:15

  Ako ima šanse za neku stranku koja bi nas pogurala ka napretku javi,imam rodbine po zapadu i svi bolje žive nego ovdje,iako to neki neće da priznaju,zato moramo što jače da djelujemo.

 30. Žalosno je kako je kratko pamćenje ovog naroda pa su već zaboravili i ko je i kako napravio za kakve potreba SNS. Koliko je miliona dolaza Zapad uložio da izdajnike odvede na vlast. Zar će neko posle toga misliti da oni radi za nas a ne za njih.

 31. Јесте, баш ту.

  Касније су радикални ‘студенти’ са калашњиковима (свака сличност је случајна) упали у наше просторије и ту намјестили канцеларије СРС у које је засјео професор марксизма Никола Поплашен, иначе бивши члан СПО, баш као што је био и овај партизан.

 32. Ostao bez fabrike,

  u principu nastojim da vjerujem ljudima, a kod Naprednjaka još uvijek nisam uočio manipulacije za kakve se s priore može zaključiti da su neostvarive. Dakle, dozvolimo da dokažu ono šta su obećali. Ukoliko su slagali narod, a Bože moj – stići će ih kazna na sljedećim izborima (kod njih to meže biti i u vidu prijevremenih izbora).

  I na kraju ne treba smetnuti sa uma činjenicu da je Srbija razarana preko 20 godina i da se nalazi u stanju kakvo zaista traži nekakvog političkog virtuoza – samo da bi se zaustavio dalji sunovrat, a o nekakvom napretku tek poslije toga možemo razgovarati.

 33. Катастрофа тек следи:
  -Промена устава, лети Косово, лети одредба о војној неутралности Србије, припрема за улазак Србије у НАТО.
  -Како би се прекрило ово прво, настављају се хапшења с тим да се избор проширио. Кандидати : Бајатовић, Дачић, Ђилас, Динкић. Народ у екстази, Вучићу популарност расте.
  -Следи „корпоратизација“ (читај продаја) ЕПС-а, Телекома, Јавних републичких и комуналних предузећа, као предуслов да би Србија „повукла“ нове кредите од ММФ-а.
  -Бесомучнно задуживање ће се наставити 3-5 млрд евра годишње, једини начин опстанка режима који нема визије
  – Продаја странцима српских њива, вода и шума.
  -Опструкција Јужног тока, можда и обустава изградње истог , са циљем да се Руси уцене и што више опљачкају, а све у корист ЕУ.
  – Српско одобрење Косову да уђе у УН.
  – Све ово горе наведено биће представљено као велики рад и успех у реформама и борби против корупције.
  -Даља доминација СНС, све до тоталне пропасти Србије.

 34. Vili Vimer: Pismo kancelaru Gerhardu Šrederu
  Berlin, 02. 05. 2000. Veoma cenjeni gospodine kancelaru, krajem protekle nedelje bio sam u prilici da u slovačkom glavnom gradu Bratislavi prisustvujem konferenciji, koju su zajednički organizovali američko ministarstvo inostranih dela i American Enterprise Institut (Spoljnopolitički institut Republikanske stranke).

  Glavne teme skupa bile su Balkan i proširenje NATO-a.
  Konferenciji su prisustvovali veoma visoki politički predstavnici, na što ukazuje prisustvo velikog broja predsednika vlada, kao i ministara inostranih poslova i ministara odbrane iz tog regiona. Među brojnim važnim tačkama, o kojima se raspravljalo, neke od tema zaslužuju da ih se naročito istakne:

  1. Organizatori konferencije su zahtevali da se u krugu savezničkih država što je moguće brže izvrši međunarodno priznanje nezavisne države Kosovo.

  2. Organizatori su izjavili da se Savezna Republika Jugoslavija nalazi van svakog pravnog poretka, a pre svega izvan Završnog dokumenta iz Helsinkija.

  3. Evropski pravni poredak predstavlja smetnju za sprovođenje planova NATO-a. U tom smislu znatno je pogodniji američki pravni poredak za primenu i u Evropi.

  4. Rat protiv Savezne Republike Jugoslavije vođen je da bi se ispravila pogrešna odluka generala Ajzenhauera iz doba Drugog svetskog rata. Zbog toga se iz strateških razloga tamo moraju stacionirati američki vojnici, te da se tako nadoknadi ono što je propušteno godine 1945.

  5. Evropski saveznici su učestvovali u ratu protiv Jugoslavije da bi, de facto, prevazišli prepreku i dilemu koja je nastala posle usvajanja “Koncepta nove strategije” Alijanse u aprilu 1999. godine, odnosno nastojanje Evropljana da se prethodno dobije mandat UN ili KEBS-a.

  6. Ne umanjujući važnost naknadne legalističke interpretacije Evropljana da je, naime, kod širenja zadataka NATO-a preko granica zakonski dogovorenog područja u ratu protiv Jugoslavije, bila reč samo o izuzetku, ipak je jasno da je u pitanju presedan, na koji se u svako doba svako može pozvati, i tako će mnogi ubuduće i da postupaju.

  7. Valjalo bi da se prilikom sadašnjeg širenja NATO-a ponovo uspostavi teritorijalna situacija na prostoru između Baltičkog mora i Anadolije, kakva je postojala u vreme Rimskog carstva i to u doba kada je ono bilo na vrhuncu moći i zauzimalo najveće teritorijalno prostranstvo.

  8. Zbog toga Poljska mora da bude okružena sa severa i juga demokratskim državama kao susedima, a Rumunija i Bugarska da obezbede kopnenu vezu sa Turskom. Srbija (verovatno zbog obezbeđivanja nesmetanog vojnog prisustva SAD) trajno mora da bude isključena iz evropskog razvoja.

  9. Severno od Poljske treba da se ostvari potpuna kontrola nad prilazima Sankt Peterburga Baltičkom moru.

  10. U svakom procesu pravu naroda na samoopredeljenje treba dati prednost nad svim drugim odredbama ili pravilima međunarodnog prava.

  11. Tvrdnja da je NATO prilikom napada na Saveznu Republiku Jugoslaviju prekršio sva međunarodna pravila, a naročito sve odgovarajuće odredbe međunarodnog prava – nije osporavana.
  Posle ove konferencije, na kojoj se raspravljalo veoma slobodno i otvoreno, ne može da se izbegne važnost i dalekosežnost njenih ocena, naročito kada se ima na umu visok i kompetentan sastav učesnika i organizatora.

  Američka strana, izgleda, svesna je i spremna da u globalnom okviru, zbog ostvarivanja svojih ciljeva, potkopa u ukine međunarodni pravni poredak, koji je nastao kao rezultat Drugog svetskog rata u prošlom veku. Sila ima da stoji iznad prava. Tamo gde međunarodno pravo stoji na putu, treba ga ukloniti.
  Kada je sličnu sudbinu doživelo Društvo naroda, Drugi svetski rat nije više bio daleko. Način razmišljanja, koji vodi računa samo o sopstvenim interesima, može da se nazove samo totalitarnim.
  S prijateljskim pozdravima,
  Potpis Vilija Vimera; Berlin, 02. 05. 2000.

 35. Ма није СПО угашен у РС, он се само преобратио у СНСД-е, ето Симо имаш прилику да тамо промовишеш своје евро-атланске идеје исто ко курјак кроз СНС. Нама је СДС такав какав је створио ово што имамо РС, ако ви са вашом политиком створити Велику Србију, аферим онда и ја ћу вас подржати тебе, Вука и Додика. Обећавам да ћу то јавно признати.

  http://www.tarzanija.com/wp-content/uploads/2014/03/svi-1024×1019.jpg

  http://www.tarzanija.com/10-najmocnijih-predizbornih-slogana/

  Немој заборавити, као што сте и до сад све заборављали шта год сте обећали. 🙂

 36. harper, 18.03.2014. 08:22:26

  “Нама је СДС такав какав је створио ово што имамо РС“

  А шта то имамо?

  Порушену привреду, расељен народ, највећу стопу самоубистава у Европи, опљачкан народ, неписмене професоре, хипотеку ратних злочина, границу на Дрини…

 37. harper, 18.03.2014. 08:22:26

  “ако ви са вашом политиком створити Велику Србију, аферим онда и ја ћу вас подржати тебе, Вука и Додика.“

  Ако се ви курчите да сте створили РС у оквиру БиХ и ми можемо Велику Србију у оквиру ЕУ, само што ћемо то ми урадити без рата, смрти и разарања.

  Идемо редом.

  1. Постоје ли гранични прелази између РС и ФБиХ?
  Не постоје. Када БиХ, Македонија, ЦГ и Србија буду у ЕУ ни међу њима неће постојати границе.

  2. Имају ли РС и БиХ исту валуту?
  Имају. Тако ће и БиХ, Македонија, ЦГ и Србија у ЕУ имати исту валуту.

  3. Имају ли РС и БиХ заједничку војску иако су те војске међусобно ратовале?
  Имају.Тако ће и БиХ, Македонија, ЦГ и Србија имати исту војску у оквиру НАТО.

  Хоћеш још?

 38. Ти контрираш самом себи, ништа чудно тако је са вама драшковићевцима одувијек. Пре неки дан си овдје ти вриштао како се протести из Федерације, не могу и не смију проширити на Додиков атар, а ако не постоји нека граница како је онда то могуће зауставити?
  Граница није ваљда само она рампа са цариником поред ње, граница је административна цјелина. Немогуће је из РС управљати Карловцем и Вировитицом, таман да све царинике повуку са тих граничних линија.

  Друго, та иста валута нема никакве везе ни симболике са Великом Србијом, чак шта више нема ни српски назив.

  Треће, све те наводно заједничке војске су настајале само на против тежи српској оружаној сили у остацима некадашње заједничке ЈНА. Ништа та војска не носи од обиљежја славних српских армија из било ког рата, или периода од балканксих до ових последњих ратова.

  Неке драшковићевске шмизле имају уграђен условни коњски рефлекс, зато што у њиховим главама још увијек влада хладноратовска подијела свијета, поларитет. Не контају они да је данас економско социјална подијела свијета знатно израженија испред свих других подијела, без обзира на којој страни свијета да сте.

  Корпоративни капитал управља ЕУ, ми сами собом нити смо сметња ни опасност за тај корпоративни капитал, али у сваком здравом друштву здрава логика пита, а гдје сам ја ту?

  Корпоративни капитал ти неће створити посао и квалитет живота достојан човјеку, он то не види на тај начин, он гледа свој приоритет, њега не занима ни Бања Лука, ни Сарајево па ни Београд, њих занимају рудници, ријеке, шуме, земља и вода. То све могу добити за ништа и зашто би се они сад бринули шта ће бити са оним становништвом које не умије себи да обезбједи будућност.

 39. Е баш ти хвала на овако поучном коментару.
  Како то да те нису примјетили Двери и Коштуница?
  Да си ти разјаснио Србима корпоративни капитал, сигурно ови неби били испод цензуса.

 40. harper, 18.03.2014. 14:54:33

  “Не контају они да је данас економско социјална подијела свијета знатно израженија испред свих других подијела“

  Правац код доктора на граматику. Нека ти подијели часове на три дијела.

 41. Симо, мислио сам да ти нешто капираш, али не вреди, разочараш ме сваки пут све више, тако да убудуће шупљој тикви не бих говорио да не скаче у воду.

 42. Битно је да ти капираш. На фронталуку си већ стекао имиџ бистрог коментатора. Само неће нико да ти то јавно саопћи.

 43. симо,

  видим да си ме помињао јуче, ево харпер рече како корпорације интересују рудници, шуме, земљиште, воде, односно природна богаства.

  Потпуно се слажем, тражим од њега да нас подржи заслужујемо ми то сигурно, ми смо основани да у Српској заштитимо ово што нам је преостало, то је наша идеја,то је основа нашег програма и мисија ма колико симо тражио длаку у јајету.

  Одговорна државотворна политика, коректно понашање, заштита и контролисано коришћење природних ресурса за запошљавање,незапамћена улагања у развој пољопривреде и туризма, огромна средства из еколошких фондова, на све побројано једино Еколошка партија има тапију са образом.

  миро,

  добро ти мислиш свима док размишљаш о нама.

  Поздрав.

 44. шта би симо, зар ово што сам написао није оно за шта ти тврдиш да сам изгубио компас, да не мислиш да неко други има право о овоме ријеч рећи, било из позиције или опозиције.

  Харпер добро рече за ресурсе, знам да мисли како је штета што нисам из СДС-а, није једини, из других партија то исто мисле и често ми то кажу кад се сретнемо.

 45. Јуче и данас на популарним руским телевизијама, пуштају се документарци о бомбардовању Југославије (између осталог и на РТ). Дакле, не пропаганда, него чињенице и ефекти терористичког напада који је почео на данашњи дан.
  КОЛИКО НАШИХ ТЕЛЕВИЗИЈА ЈЕ ПУСТИЛО ДОКУМЕНТАРЦЕ? КОЛИКО НАШИХ НОВИНА ПИШЕ О ПАЛИМ ЈУНАЦИМА? КОЛИКО ПОЛИТИЧАРА ПОДСЕЋА НА ТО ШТА СЕ ДЕСИЛО ПРЕ 15. ГОДИНА?
  Колико Срба се заправо сећа шта је било пре 15. година?
  Колико Срба се труди да заборави?
  Да ли су то Руси већи Срби од Срба? Срамота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *