Вучић: Потписи Борка Стефановића су највећа мука

Први потпредсједник Владе Александар Вучић рекао је да је бивши шеф преговарачког тима Борислав Стефановић ставио параф на све странице споразума о интегрисаном управљању административним прелазима постигнутог у дијалогу Београда и Приштине и истакао да је то један од највећих проблема са којима се нова влада суочава када је ријеч о дијалогу.  Вучић је у […]

петак, септембар 21, 2012 / 08:30

Први потпредсједник Владе Александар Вучић рекао је да је бивши шеф преговарачког тима Борислав Стефановић ставио параф на све странице споразума о интегрисаном управљању административним прелазима постигнутог у дијалогу Београда и Приштине и истакао да је то један од највећих проблема са којима се нова влада суочава када је ријеч о дијалогу.

 Вучић је у Скупштини Србије, полемишући са Стефановићем, који је одбацио да параф има икакву правну снагу, истакао да је интегрисано управљање царином "проблем због кога се ноћима не спава".

"На то сте ставили параф и то на сваку страницу тог споразума, а онда, пошто су били избори одлучили сте да не спроводите. Али, ми смо иста држава и ова влада ће, ни крива ни дужна, мора да све спроведе у дело", истакао је Вучић.

Први потпредсједник Владе је навео и да Стефановића не сматра лично одговорним и поручио му "да његов параф није ни био потребан, јер оно што је договорено представља међународно правни уговор за Србију".

Стефановић је реагујући на Вучићеве наводе, истакао да би он као правник требало да зна шта је параф, а шта потпис и објаснио да његов параф на том споразуму само потврђује истинитост текста испод кога се налази.

"Поред мог парафа не стоји ниједан други, зато што он само потврђује истинитост садржаја. Ја да потпишем нисам имао овлашћење, а то ће влада Србије сада морати да уради", рекао је Стефановић.

Према његовим ријечима нова влада, уколико се не слаже са договорима из Брисела, не мора ни да их спроводи, али да то не чини јер зна да су они најбољи за Србију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *