Вучић: Мој неодлазак у Сребреницу – увреда и српским жртвама

Премијер Србије Александар Вучић поручио је уочи одласка на комеморацију у Сребреници да је његова рука пружена и да ће остати таква, без икакве политике и без обзира на евентуалну казну или награду. "То је моја дужност, и моја света обавеза и пред онима који су страдали, и пред онима који долазе да уместо њих […]

субота, јул 11, 2015 / 09:57

Премијер Србије Александар Вучић поручио је уочи одласка на комеморацију у Сребреници да је његова рука пружена и да ће остати таква, без икакве политике и без обзира на евентуалну казну или награду.

"То је моја дужност, и моја света обавеза и пред онима који су страдали, и пред онима који долазе да уместо њих живе. И једнима нека је вечна слава, а другима вечни мир. Све мање од тога била би увреда и свим нашим жртвама", наводи се у писму премијера Вучића.

Вучић је поновио да Србија осуђује злочин који се догодио у Сребреници и да је његова одлука да оде и поклони се жртвама "много више од политике и од политичких игара".

"Србија јасно и недвосмислено осуђује тај ужасни злочин, гнуша се оних који су у њему учествовали и наставиће да их приводи правди", навео је Вучић.

Он је нагласио да је његова одлука да као премијер оде у Сребреницу "много више од политике, и много више од било каквих политичких игара, и од ставова, притисака, и оних да дође, и оних да не дође".

"Моја обавеза је да се поклоним жртвама, то је чин којим се одређујемо према будућности. А та – наша заједничка будућност, никако не може да буде жртвована због било чије, личне или националне себичности. Тога не сме да буде међу толиким гробовима", рекао је Вучић.

Он је истакао да Влада Србије жели да Срби и Бошњаци живе и раде заједно, и да почну једни другима да вјерују.

"У свему овоме одјекује само једно просто питање: Шта да урадимо да нам се не понови? Желим, у име Србије, дакле свима нама, будућност, и мислим да је то данас и највише што можемо да учинимо за сву несрећну прошлост", поручио је српски премијер. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *