Вучић: И случај Политике води до Агробанке

Фирма „Фармаком“ била је принуђена да преко ћерки-фирми учествује у куповини 50 одсто удјела у власништву листа „Политика“, рекао је први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић. "И случај `Политика` води до афере `Агробанка` – сума која је недостајала за куповину потиче из кредита `Нове Агробанке` и `Привредне банке Београд`, рекао је Вучић. Према његовим ријечима, […]

уторак, септембар 18, 2012 / 09:34

Фирма „Фармаком“ била је принуђена да преко ћерки-фирми учествује у куповини 50 одсто удјела у власништву листа „Политика“, рекао је први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић.

"И случај `Политика` води до афере `Агробанка` – сума која је недостајала за куповину потиче из кредита `Нове Агробанке` и `Привредне банке Београд`, рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, новац из кредита кориштен је у куповини "Политике" и потраживању "Новости" и "Дневника".

"Немамо доказе на који је начин држава одустала од прече куповине, осим чињенице да је продавац то тумачио тако да је држава својим нечињењем и непротивљењем одустала од права прече куповине", рекао је Вучић за Радио-телевизију Србије.

Први потпредсједник Владе поручио је да ће се наредних дана наћи начин да се заштити држава, али без хајке на фирму "Фармаком" која, како је подсјетио, запошљава више од 3.500 људи.

Он је подсјетио да је уговор о купопродаји 50 одсто власничког удјела у предузећу "Политика" новине и магазини закључен 29. јуна између "Ист медија групе" из Москве и "Ост медија холдинга" из Беча као продавца, по цијени од 4,7 милиона евра, од којих је продавцу исплаћено четири милиона евра, а остатак од 700.000 евра купац ће исплатити до 1. децембра 2014. године.

Вучић је навео да истрага у вези са "Агробанком" неће бити заустављена упркос, како је рекао, различитим покушајима да до тога дође.

"Агробанка` је нешто што ће се тек видети, колике су реперкусије пре свега кривично-правне, али и сваке друге", нагласио је Вучић.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово је трећи чланак који данас читам на ову тему.
    И, сваки је пренио понешто од Вучићеве изјаве.
    И, онда ја, на основу та три текста треба да склопим слику-информацију о томе гдје, када и шта је човјек заиста рекао.

    Ево, и ова традиционално лијена Фронталова редакција не написа од кога је преузела текст, гдје и кад је Вучић дао овај интервју…

    Па, добро… (да не употребљавам ружне ријечи)јел’ се ово зове новинарство?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *