Вучић и Косово: Нико осим српске стране није показао спремност на уступак

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је министрима, објашњавајући ток преговора са Приштином, да Србију и Владу очекује једанаест тешких дана.  "Остало нам је 11 дана пакла. И за Владу и за Србију, али постоје ствари које не можемо да прихватимо, али и ствари које не смемо да одбијемо", рекао је Вучић министрима на […]

четвртак, март 21, 2013 / 16:24

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је министрима, објашњавајући ток преговора са Приштином, да Србију и Владу очекује једанаест тешких дана.

 "Остало нам је 11 дана пакла. И за Владу и за Србију, али постоје ствари које не можемо да прихватимо, али и ствари које не смемо да одбијемо", рекао је Вучић министрима на данашњој сједници Владе, сазнаје РТС.

Први потпредсједник је још оцјенио да се Влада на унутрашњем плану "суочава са лицемерима" који је нападају без обзира на то шта уради.

Вучић, који је предсједавао сједници јер је премијер Ивица Дачић на путу за Њујорк, гдје ће учествовати на сједници СБ УН о Косову, оцјенио је да нико осим српске стране није показао спремност за било какав уступак, преноси Танјуг.

"Ви, сви чланови Владе, знате да јесмо и колико јесмо посвећени добијању датума и европским интеграцијама. Прочитаћу вам део предлога који смо добили и једино што могу да вам кажем је да, на жалост, нико осим нас није показао спремност да направи било какав уступак или компромис, то нама није пружило апсолутно никакву шансу да понуђено и прихватимо", рекао је Вучић министрима.

Он је нагласио да Србија не одустаје од европског пута, да ће наставити тим путем, изразивши наду да ће договор са Приштином бити постигнут, али је и указао да "пред наш народ не можемо да изађемо празних руку".

"Нико од нас се у политици није родио, а ја лично, у њој свакако нећу ни умрети. Не морам овим послом ни да се бавим, али желим да знате да нам нису дали ни један посто шансе да папир прихватимо", закључио је први потпредсједник Владе.

Министри су, како сазнајемо, били сагласни са оваквим оцјенама првог потпредсједника Владе.

У саопштењу које је издато послије данашње сједнице каже се да је Влада оцјенила да дијалог Београда и Приштине мора да се настави у конструктивној атмосфери и без притисака, како би се пронашла рјешења која ће осигурати опстанак и сигуран живот Срба у јужној покрајини и отворити европске перспективе за Србију.

Оцјењено је и да се само праведним рјешењем проблема на Косову и Метохији може обезбједити трајна стабилност у читавом региону.

Такође је закључено и да је интерес Владе Србије да се постигне рјешење које ће осигурати достојанствен живот и просперитет за све грађане, саопштила је Владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

РТС из извора у Бриселу сазнаје да је синоћњи састанак Ивице Дачића, Хашима Тачија и Кетрин Ештон трајао 13 и по сати и да је све вријеме била отворена специјална линија са Београдом између Дачића и Вучића. Све до минут пред конференцију за новинаре.0 КОМЕНТАРА

  1. Hugo, meni ovo djeluje nestvarno. Ne bi mi smetalo kada bi ovako bilo, ali nijedan drugi izvor ovakvih informacija nisam vidio.
    Sto se tice Vucica i njegove konstatacije, pa ne znam cemu se on cudi. Pa na ovim prostorima rijec kompromis se moze bez ikakvih problema prevesti kao apsolutni ustupak od strane Srba. Svi drugi narodi na ovim prostorima kada o bilo cemu pregovaraju sa Srbima ocekuju da ne daju nista a da od Srba dobiju sve sto zatraze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *