Вучић хапси ли хапси: Још четири-пет звучних имена ћемо привести правди

Вицепремијер Србије и шеф Бироа за координацију рада безбедносних служби Александар Вучић изјавио је данас да очекује у наредних месец дана завршетак још четири-пет случајева у борби против организованог криминала и корупције. Вучић је на радном састанку с новинарима најавио у наредних месец дана завршетак још „четири-пет случајева занимљивих јавности, јер се ради о звучним […]

среда, октобар 10, 2012 / 21:41

Вицепремијер Србије и шеф Бироа за координацију рада безбедносних служби Александар Вучић изјавио је данас да очекује у наредних месец дана завршетак још четири-пет случајева у борби против организованог криминала и корупције.

Вучић је на радном састанку с новинарима најавио у наредних месец дана завршетак још „четири-пет случајева занимљивих јавности, јер се ради о звучним именима”.

„Борба против корупције и криминала биће настављена и неће бити заштићен нико за кога постоје докази, без обзира коју има функцију. Одговараће и једна мени блиска особа”, рекао је потпредседник владе.

Вучић је истакао да између њега и премијера Ивице Дачића не постоје личне несугласице и да у влади не постоји сукоб када је реч о борби против криминала и корупције.

Потпредседник Владе је потврдио да у полицији од раније постоји незадовољство радом Тужилаштва за организовани криминал и најавио да ће вечерас посетити тим припадника специјалних јединица који спроводе истраге везане за корупцију, како би чуо њихово мишљење и предлоге.

Вучић је навео да „трвења на релацији полиција-тужилаштво за организовани криминал постоје од раније":

„Видео сам на састанцима Бироа да незадовољство полиције према тужилаштву тиња. Покушао сам као правник да то измирим. Разговарао сам са (директором полиције Милорадом) Вељовићем, (шефом Управе криминалистичке полиције Родољубом Миловићем) Роћком и (начелником СБПОК-а Светиславом) Ђуровићем, а вечерас ћу полицајце обићи у самачком хотелу у којем се налазе”, рекао је Вучић.

Он је изразио разумевање за незадовољство полиције, која, како је истакао, „мукотрпно спроводи истрагу и који све знају, ко с ким дели некретнине и предузећа, због чега им се чини да их саплићу у раду”.

Вучић је, међутим, још једном поновио да нико не сме да се меша у рад Тужилаштва.

Како медији преносе, део полиције незадовољан је поступањем специјалног тужиоца Миљка Радисављевића у случају некадашњег министра Оливера Дулића, који је након четворосатног испитивања у Тужилаштву јуче пуштен кући.

Директор српске полиције Милорад Вељовић оценио је да је актуелна борба против корупције у интересу државе, њених грађана и полиције и да се та шанса не сме пропустити.

„Полиција Србије и ја као директор у потпуности подржавамо борбу Владе Србије и њеног потпредседника Александра Вучића у борби против корупције и организованог криминала. Нама то даје још већу снагу и чврстину и у тој борби ћемо истрајати у потпуности, без обзира на препреке на које наилазимо и будемо наилазили”, рекао је Вељовић у уторак Танјугу.

Он је додао да се полиција неће повлачити пред проблемима и истакао да је ово историјска шанса да се Србија коначно обрачуна са корупцијом и организованим криминалом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *