Воћари позивају министарство да отопи посљедице мраза

Удружење воћара Републике Српске саопштило је да је мраз у ноћи између 25. и 26. априла нанио велику штету готово свим воћкама на подручју Поткозарја, али и у другим крајевима Републике Српске, те сматра да у наредном периоду треба подржати воћарску производњу. "Штета у воћним засадима је катастрофалних размјера и пољопривредна газдинства погођена овим мразом […]

уторак, мај 3, 2016 / 08:45

Удружење воћара Републике Српске саопштило је да је мраз у ноћи између 25. и 26. априла нанио велику штету готово свим воћкама на подручју Поткозарја, али и у другим крајевима Републике Српске, те сматра да у наредном периоду треба подржати воћарску производњу.

"Штета у воћним засадима је катастрофалних размјера и пољопривредна газдинства погођена овим мразом остала су без прихода, практично у наредне двије године", истичу у Удружењу и додају да треба помоћи воћарима да преживе ову годину.

Из Удружења наводе да је штета, осим воћарима, причињена и држави и великом броју радника који беру воће, али да је није немогуће у цијелости надокнадити.

"Комбинацијом више мјера може се постићи да се ублаже посљедице", кажу у Удружењу и додају да су се обратили за помоћ ресорном министарству чији одговор очекују ових дана.

Према наводима републичког Удружења воћара, до сада је само у рејону Поткозарја у област воћарске производње уложено око 10 милиона КМ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *