ВМ: Ђуро Кнежевић умјесто Горана Зупца

Савјет министара БиХ данас би се требао изјаснити у вези са смјеном директора државне Агенције за истраге и заштиту (СИПА) Горана Зупца. Како сазнаје Клиx.ба, Савјет министара БиХ припремио је све материјале за сједницу која би требала бити одржана до краја дана. Подсјећамо, Независни одбор Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у уторак је једногласно изгласао […]

среда, август 5, 2015 / 15:57

Савјет министара БиХ данас би се требао изјаснити у вези са смјеном директора државне Агенције за истраге и заштиту (СИПА) Горана Зупца.

Како сазнаје Клиx.ба, Савјет министара БиХ припремио је све материјале за сједницу која би требала бити одржана до краја дана.

Подсјећамо, Независни одбор Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у уторак је једногласно изгласао приједлог за смјену Зупца који је аутоматски упутио Савјету министара БиХ.

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић након упућивања приједлога Савјету казао је како је приједлог упућен Министарству безбједности БиХ које је било дужно припремити материјале за данашњу сједницу на којој би требао бити разматран приједлог о смјени.

Према свим расположивим информацијама, Савјет министара БиХ данас ће смијенити Горана Зупца.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић недавно је изјавио да на чело једне од најважнијих полицијских агенција у БиХ може доћи било ко, но да та особа мора бити професионална.

Након разрјешења Горана Зупца вршиоца дужности директора СИПА-е највјероватније ће привремено бити именован тренутни замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић.

Кнежевић се на функцији замјеника директора СИПА-е налази од 2014. године.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *