Влајки: Права калварија Срба још није почела

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки упозорио је да права калварија Срба још није почела, јер постоји законитост – ако се нешто почне распадати, нема краја том распаду. Он сматра да је тренутно стање у Србији увод у посљедњи распад земље, да је Косово изгубљено, јер је напредак државе ка ЕУ условљен давањем покрајине. "(Премијер Србије […]

субота, децембар 15, 2012 / 19:13

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки упозорио је да права калварија Срба још није почела, јер постоји законитост – ако се нешто почне распадати, нема краја том распаду.

Он сматра да је тренутно стање у Србији увод у посљедњи распад земље, да је Косово изгубљено, јер је напредак државе ка ЕУ условљен давањем покрајине.

"(Премијер Србије Ивица) Дачић не може више ништа урадити, сада је касно. Можда се нешто могло урадити у вријеме (Војислава) Коштунице, када је требало војском ући у сјеверни дио Косова, на шта Београд има право и по Кумановском споразуму. Американци су тамо дошли силом, а не на основу људских права, демократије и слично. На силу се одговара једино силом", рекао је Влајки за "Вести".

Он је подсјетио да је још 2002. године говорио о томе да ће прво "отпасти" Црна Гора, затим Космет, Прешевска долина, Војводина, па Санџак.

"Нисам идеолог, нисам вјерник, не базирам се на жељама, већ имам неке индикације које ми говоре да ће то тако бити и, нажалост, иде тим током и не видим како ће се тај процес зауставити", додао је Влајки.

Влајки је рекао да није изненађен хашком пресудом генералу Здравку Толимиру, који је осуђен на доживотну робију, јер је Трибунал направио Запад да би се судило и пресудило Србима.

"Хашки трибунал основан је од земаља које су напале Југославију, односно Србију и нећете ваљда очекивати да тај суд осуди хрватске генерале, а Хрватска треба да уђе у ЕУ као демократска земља. Неће ваљда осудити Насера Орића чије су трупе од 1992. до 1995. године убиле 3.500 Срба, јер тада би до свјетске јавности допрло да је прије те њихове такозване Сребренице било још Сребреница. Неће ваљда Харадинаја осудити за злочине, а САД су основале независно Косово. Дакле, све је јасно као дан", додао је Влајки.

Влајки сматра да БиХ нема перспективу, јер Бошњаци желе да направе унитарну државу гдје ће имати већину и прегласавати Србе и Хрвате, те подсјетио на свој раније изнесен став да Република Српска треба да се отцијепи.0 КОМЕНТАРА

  1. Човјек је сератор, пардон сенатор РС и подпредсједник Додиков. А тотални шизофреник, хибрид Јеврејина, комунисте и католика. Ма луда кућа у глави 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *