Владимир Костић нови предсједник САНУ

Академик Владимир Костић изабран је данас за предсједника Српске академије наука и умјетности /САНУ/. Костић је на сједници Скупштине САНУ добио подршку већине активних чланова Академије, а гласање је обављено тајно. Владимир Костић је редовни професор Медицинског факултета у Београду и директор Института за неурологију Клиничког центра Србије. Био је декан Медицинског факултета од 2002. […]

уторак, април 7, 2015 / 14:51

Академик Владимир Костић изабран је данас за предсједника Српске академије наука и умјетности /САНУ/.

Костић је на сједници Скупштине САНУ добио подршку већине активних чланова Академије, а гласање је обављено тајно.

Владимир Костић је редовни професор Медицинског факултета у Београду и директор Института за неурологију Клиничког центра Србије.

Био је декан Медицинског факултета од 2002. до 2004. године и редовни је члан САНУ и више домаћих и иностраних научних друштава.

Добитник је Октобарске награде града Београда за 1988. и 1994. годину и Годишње награде Српског љекарског друштва за научно-истраживачки рад 1997. године.

За потпредсједника САНУ за природне науке данас је изабран Зоран Поповић, а за потпредсједника за друштвене науке Љубомир Максимовић, док је нови секретар САНУ Марко Анђелковић.

На Скупштини је потврђен и избор руководства огранка САНУ у Новом Саду, чији ће предсједник бити Стеван Пилиповић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *