Влада: Од наредне године студенти могу преносити два испита

Влада Републике Српске (РС) утврдила је данас по хитном поступку Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању, према којем ће се студентима омогућити да у наредну годину, умјесто једног, пренесу највише два испита, односно 15 ЕЦТС бодова. Измјене и допуне закона предложиле су Ректорска конференција и Унија студената РС. Министар просвјете и […]

четвртак, август 16, 2012 / 14:38

Влада Републике Српске (РС) утврдила је данас по хитном поступку Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању, према којем ће се студентима омогућити да у наредну годину, умјесто једног, пренесу највише два испита, односно 15 ЕЦТС бодова.

Измјене и допуне закона предложиле су Ректорска конференција и Унија студената РС.

Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић рекао је да је намјера Владе да ново законско рјешење буде у примјени од наредне академске 2012/2013. године.

"Измјенама овог закона, у односу на раније законско рјешење, даје се могућност студентима да заврше студије у статусу редовног студента продужењем рока студирања највише за двије године у односу на редовно трајање студија и то сматрамо веома важним", рекао је Касиповић новинарима након сједнице Владе.

Он је нагласио да се измјенама закона продужава могућност студирања за још једну академску годину по наставном плану и програму који је важио у вријеме кад су студенти уписивали дипломске и постдипломске студије по одредбама Закона о Универзитету.

"Желимо створити додатни простор да се заврши студиј по прописима који су важили у вријеме кад је неко почео да студира", нагласио је Касиповић.

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку да за одржавање 17. Сајма књига у Бањалуци издвоји 23.000 КМ.

"Очекујемо нови успон и даљи квалитет у организовању ове манифестације", рекао је Касиповић.

Сајам књига у Бањалуци традиционално организује предузеће "Глас Српске".0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *