Влада: 5,6 милиона у Фонд за развој истока Српске

Влада Републике Српске одобрила је данас исплату 5.641.000 КМ са рачуна посебних намјена Фонду за развој источног дијела Српске. На јучерашњој сједници Влада Српске донијела је и одлуку о додјели новчане помоћи од 500.000 КМ неразвијеним и изузетно неразвијеним општинама Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике за односе с јавношћу. Влада је одлучила да […]

четвртак, јун 7, 2012 / 07:32

Влада Републике Српске одобрила је данас исплату 5.641.000 КМ са рачуна посебних намјена Фонду за развој источног дијела Српске.

На јучерашњој сједници Влада Српске донијела је и одлуку о додјели новчане помоћи од 500.000 КМ неразвијеним и изузетно неразвијеним општинама Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике за односе с јавношћу.

Влада је одлучила да се „Семберки“ из Јање одобри 70.000 КМ на име ванредних потреба и помоћи за набавку сировина, енергената и амбалаже ради наставка и одржавања процеса производње.

У саопштењу се наводи да на данашњој сједници утврђен и Нацрт закона о измјенама и допуни Закона о нафти и дериватима нафте, уз напомену да разлози за доношење овог закона произлазе из потребе за измјеном дужине трајања дозвола за обављање енергетских дјелатности у области нафте и деривата нафте, с обзиром да је претходно дефинисани период важења дозвола био кратак.

"Разлози за доношење овог закона садржани су и у потреби да се дефинише нови период од када ће се почети са формирањем обавезних резерви, као и носилац послова формирања, њиховог чувања и обнављања", наводи се у саопштењу.

Влада је данас усвојила информацију о стању у области телекомуникација у Републици Српској, као и информацију о потписивању Споразума о
размјени података између мрежа перманентних ГНСС станица Републике Српске, Србије, Хрватске и Црне Горе.

С тим у вези Влада Српске дала је сагласност директору Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове да потпише споразуме са ресорним институцијама региона на које је дала сагласност.

На данашњој сједници усвојен је и извјештај о раду Пореске управе за прошлу и план рада за 2012. годину.

Донесена је одлука о утврђивању општег интереса за изградњу Регионалне санитарне депоније „Стара пруга Курево“, општина Приједор, као и одлука о утврђивању општег интереса за изградњу парка и Трга Краља Петра Првог Карађорђевића у Мркоњић Граду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *