Вишак у ЖРС – 852 радника

Жељезнице РС планирају до 2015. године да смање број запослених за 852, а у овом предузећу тврде да су откази крајња опција, те да би значајан број ових радника требало да буде запослен у предузећима која ће бити формирана унутар ЖРС. У плану реструктурисања “Жељезница РС” који је у посједу “Гласа Српске” наводи се да […]

субота, март 2, 2013 / 11:49

Жељезнице РС планирају до 2015. године да смање број запослених за 852, а у овом предузећу тврде да су откази крајња опција, те да би значајан број ових радника требало да буде запослен у предузећима која ће бити формирана унутар ЖРС.

У плану реструктурисања “Жељезница РС” који је у посједу “Гласа Српске” наводи се да ЖРС као одржив систем могу да послују са максимално 2.650 радника. Ово предузеће тренутно запошљава 3.456 радника.

Смањењем броја радника, трошкови плата и топлог оброка би 2015. године били мањи за 12,8 милиона КМ.

Планом реструктурисања предвиђено је да се број запослених у ЖРС у овој години смањи за 513, у идућој години за још 168 радника, док би у 2015. години укупан број запослених требало да буде мањи за 852 радника у односу на октобар 2012. године.

У плану се наводи да би се питања квалификационе структуре, те потребног броја радника ријешила кроз преквалификацију постојећег кадра, прераспоређивање радника у друге организационе дијелове фирме или запошљавање нових радника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *