Виндовс 8 шаље Мајкрософту податке о активностима корисника

Скривена функција Виндовса 8 под називом Виндовс смарт скрин шаље Мајкрософту информацију о свакој апликацији коју је корисник преузео са интернета, пробао да инсталира или инсталирао у оперативни систем, изјавио је програмер Надим Кобејси, који је и открио ову функцију. Сврха Сматр скрина је наводно да заштити корисника од злонамјерног софтвера. Подаци се шаљу када […]

понедељак, август 27, 2012 / 20:27

Скривена функција Виндовса 8 под називом Виндовс смарт скрин шаље Мајкрософту информацију о свакој апликацији коју је корисник преузео са интернета, пробао да инсталира или инсталирао у оперативни систем, изјавио је програмер Надим Кобејси, који је и открио ову функцију.

Сврха Сматр скрина је наводно да заштити корисника од злонамјерног софтвера. Подаци се шаљу када корисник покреће програм за инсталацију.

„Инфорамција се шаље моментално о свакој апликлацији, коју преузимате и инсталирате. Ово је врло озбиљно питање повјерења за кориснике, у погледу сарадње Мајкрософта са органима власти и спремности да се подаци дају државним структурама" – примјећује Кобејси.

Функција Смарт скрин је по "дифолту" укључена. Ако се искључи (а то није једноставно), онда ће Виндовс упорно подсјећати корисника на то да је поново активира.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *