Викиликс објавио Сонијеве документе

Интернет сајт „Викиликс“ објавио је стотине хиљада мејлова и докумената из прошлогодишњег хаковања сервера компаније „Сони“, у оквиру архиве која се може претраживати онлајн. Сајт који је основао Џулијан Асанж, наводи да његова база података садржи више од 170.000 мејлова из продукцијске куће "Сони пикчерс ентертеинмент" и њених филијала, као и још 30.000 других докумената, […]

петак, април 17, 2015 / 10:12

Интернет сајт „Викиликс“ објавио је стотине хиљада мејлова и докумената из прошлогодишњег хаковања сервера компаније „Сони“, у оквиру архиве која се може претраживати онлајн.

Сајт који је основао Џулијан Асанж, наводи да његова база података садржи више од 170.000 мејлова из продукцијске куће "Сони пикчерс ентертеинмент" и њених филијала, као и још 30.000 других докумената, наводи Танјуг.

Продукцијска кућа "Сони", била је мета хакерског напада уочи објављивања филма "Интервју" о измишљеном атентату на севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

До сада су многе организације постављале на интернет документа и друге информације добијене у овом хакерском нападу, али не у лако претраживој бази података, пренео је АП.

Асанж је овим поводом саопштио да документа откривају скривене радње једне међународне компаније, због чега и треба да буду доступна јавности. Kомпанија "Сони" се за сада није огласила по овом питању.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *