Вијести на +40: Удружење новинара осудило ПДП јер повезује власт, РТРС и Глас

Удружење новинара Републике Српске осуђује политички притисак Партије демократског прогреса на главну уредницу „Гласа Српске“ Мирјану Кусмук и генералног директора Радио-телевизије Републике Српске Драгана Давидовића. Партија демократског прогреса, по ко зна који пут, својим саопштењима за јавност врши притисак на ове двије медијске куће, доводећи у везу њихов професионални рад са приватним односима. Да је […]

понедељак, јун 17, 2013 / 18:39

Удружење новинара Републике Српске осуђује политички притисак Партије демократског прогреса на главну уредницу „Гласа Српске“ Мирјану Кусмук и генералног директора Радио-телевизије Републике Српске Драгана Давидовића.

Партија демократског прогреса, по ко зна који пут, својим саопштењима за јавност врши притисак на ове двије медијске куће, доводећи у везу њихов професионални рад са приватним односима. Да је ово притисак и покушај дискредитације говори и податак да ПДП у свом саопштењу није демантовао ниједан податак о истраживању јавног мјења које је објавио "Глас Српске", а пренијели сви медији, а не само РТРС.

Удружење новинара РС поново апелује на све представнике политичких странака да изјавама, саопштењима или другим видовима притисака не отежавају рад новинара и медија у Републици Српској. Политичке странке не могу да утичу на уређивачку концепцију медија јер медији имају право и обавезу да извјештавају непристрасно, истражују сва питања за која сматрају да су битна у друштву и обавијесте јавност о својим сазнањима, наводи се у саопштењу које је потписао предсједник Удружења новинара Републике Српске Драган Јеринић.



0 КОМЕНТАРА

  1. Pa koliko vidim NDI je izbacio rezultate istrazivanja, te su rezultati jasni. Nigde se ne spominje da bi tzv predsdnik pobedio, naprotiv koliko ja vidim on bi izgubio i on će IZGUBITI. Zašto?

    Pa dsali se normalan covjek može nadati da pobedi ako ima ovakve porazavajuće parametre, posebno po pitanju ekonomije, borne ili neborbe proti kriminala i korupcije i katastrofalnog stanja u oblasti socijalnih prava. Kako da pobedite, nesrece ovog naroda, izrodi, banditi.

  2. Хеботе код вас и на власти и у опозицији још увек комунисти. Јесам ли ја уопште умро?

  3. Dragan porucio, nemojte da vrsite toliki pritisak na Dragana i njegovu suprugu jer im nece vise nailaziti analiticke halucinacije koje poslije samo oni objave i prenose jedni druge. Zalosno…

  4. Sto je sada RTRS navro na vlast, juce u emisiji odgovorno sest negativnih prica o vlasti RS, a sve u povodu 100 dana novog kabineta predsjednice Zeljke, danas ne prenesose intervju sa Dodikom po Srni. Ovi stvarno okrecu ledja i premijerki i Dodiku, ali kasno…
    ambasador Mun nije zaboravio obecanja Davidovica koji je sve do sada izgleda vagao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *