Вијести из Брисела су добре

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је, након објављивања закључака Савјета министара спољних послова ЕУ да је Србија и похваљена и охрабрена, те да је то добра вијест. Он је поручио да је неопходно политичко јединство за наставак европског пута. "После дужег низа година, Србија је добила веома позитивно мишљење ЕУ са великим изгледима да […]

среда, децембар 12, 2012 / 09:50

Предсједник Владе Србије Ивица Дачић изјавио је, након објављивања закључака Савјета министара спољних послова ЕУ да је Србија и похваљена и охрабрена, те да је то добра вијест.

Он је поручио да је неопходно политичко јединство за наставак европског пута.

"После дужег низа година, Србија је добила веома позитивно мишљење ЕУ са великим изгледима да на пролеће отпочне преговоре о чланству", рекао је Дачић, те истакао да Србија никада није била ближе ЕУ.

Потпредсједник Владе за европске интеграције Сузана Грубјешић изјавила је да Србија има разлога да буде задовољна, јер ће у најскоријој будућности отпочети преговоре о чланству са ЕУ, пренијели су београдски медији.

"Имамо разлога да будемо задовољни, јер у најскоријој будућности отпочећемо преговоре о чланству са ЕУ", истакла је Грубјешићева.

Почетак преговора са Србијом, уколико настави са напретком, могућ је у првој половини наредне године, написао је на "Твитеру" европски комесар за проширење Штефан Филе, након састанка министара спољних послова ЕУ у Бриселу о проширењу ЕУ.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *