Вестервеле види знакове изласка из кризе

Њемачки министар спољних послова Гвидо Вестервеле изјавио је да постоје знаци да Европска унија (ЕУ) излази из дужничке кризе, али да треба одржати садашњи тренд продубљивања интеграције, без заједничког јемства за дугове земаља у финансијским тешкоћама и истакао да би септембар много бити мјесец преокрета. „Њемачка подржава политику солидарности, раста и финансијске дисциплине, али заједничко […]

субота, септембар 22, 2012 / 21:58

Њемачки министар спољних послова Гвидо Вестервеле изјавио је да постоје знаци да Европска унија (ЕУ) излази из дужничке кризе, али да треба одржати садашњи тренд продубљивања интеграције, без заједничког јемства за дугове земаља у финансијским тешкоћама и истакао да би септембар много бити мјесец преокрета.

„Њемачка подржава политику солидарности, раста и финансијске дисциплине, али заједничко јамчење дуга одбијамо и ту се ништа није промијенило”, рекао је Вестервеле у интервјуу словеначком листу „Дело”.

Заједничко јемство за дугове не постоји ни међу њемачким федералним покрајинама нити међу савезним државама САД, а заједничка јемства за све европске дугове, Европи не би помогла него би је угрозила, оцијенио је он.

„Преоптеретити једне значи премало подстицати друге, свако мора одговарати за своје поступке”, рекао је Вестервеле.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *