Веслање: Три бронзане медаље и сребро за Србију

Ива Обрадовић је освојила сребрну медаљу у скифу на првенству Европе у италијанском Варезеу. Обрадовићева је у финалној трци забиљежила вријеме од 7:39,87 минута и пласирала се одмах иза Литванке Донате Вистартаите. Бронзану медаљу освојила је Естонка Каиса Паусалу. Обрадовићева је на ова начин комплетирала фантастичан дан за српско веслање у Варезеу јер су од […]

недеља, септембар 16, 2012 / 18:49

Ива Обрадовић је освојила сребрну медаљу у скифу на првенству Европе у италијанском Варезеу.

Обрадовићева је у финалној трци забиљежила вријеме од 7:39,87 минута и пласирала се одмах иза Литванке Донате Вистартаите.

Бронзану медаљу освојила је Естонка Каиса Паусалу. Обрадовићева је на ова начин комплетирала фантастичан дан за српско веслање у Варезеу јер су од могућих пет освојене четири медаље.

Бронзе су освојили лаки четверац, четверац и двојац без кормилара. Без медаље је остао само дубл скул који је освојио пето мјесто.

Српски веслачи освојили су три бронзане медаље после четири од пет финала последњег дана првенства Европе које се одржава у италијанском Варезеу.

Треће мјесто у Европи освојили су лаки четверац без кормилара (Никола Селаковић, Милош Станојевић, Ненад Бабовић и Милош Томић), затим четверац без кормилара (Милош Васић, Радоје Ђерић, Миљан Вуковић и Горан Јагар), као и двојац без кормилара (Ненад Стојић и Никола Беђик).

Дубл скул (Марко Марјановић и Александар Филиповић) заузео пето мјесто у финалној трци.

Лаки четверац је у финалу остварио вријеме од 6:00, 92 минута и пласирао се иза посада Италије и Велике Британије.

Четверац је у финалу остварио вријеме од 5:58,72 минута. Злато су освојили Грци, а сребро Румуни.

Српски двојац у финалу је забиљележио вријеме 6:31,50 минута. Најбољи су била Холанђани, а сребро је припало Шпанији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *