Верификација несталих је на штету Срба

Процес верификације у Централну евиденцију несталих Института за нестала лица БиХ не врши се у складу са законом, јер се настоје показати неистинити подаци на штету српског народа, констатовано је у Источном Сарајеву на састанку који је организовао Центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Републике Српске. Учесници стастанка закључили су да ће […]

понедељак, март 17, 2014 / 23:25

Процес верификације у Централну евиденцију несталих Института за нестала лица БиХ не врши се у складу са законом, јер се настоје показати неистинити подаци на штету српског народа, констатовано је у Источном Сарајеву на састанку који је организовао Центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Републике Српске.

Учесници стастанка закључили су да ће бити покренуто питање провођења закона када је ријеч о ЦЕН-у, те да ће на наредном састанку ове врсте бити дефинисани конкретни кораци да би био заустављен процес верификације ЦЕН-а на штету српског народа.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Милорад Којић рекао је да су српски представници у институцијама БиХ који се баве питањима несталих лица, српски представници у Институту за нестала лица БиХ, као и предствници Српске и невладиних организација, на данашњем састанку договарали модалитете усаглашеног дјеловања у наредном периоду.

Којић је напоменуо да ће се у наредном прериоду усаглашено дјеловати по свим питањима када је ријеч о процесу тражњења несталих, те да ће бити редовно одржавани састанци ове врсте.

Данашњем састанку у Источном Сарајеву присуствовали су замјеник министра за људска права, избјеглице и расељена лица БиХ Миладин Драгичевић, руководилац Тима Српске за координацију активности и истраживање ратних злочина и тражење несталих лица Сташа Кошарац, чланови Савјетодавног одбора Института за нестала лица БиХ Недељко Митровић и Милан Мандић.

На састанку су били и чланови Управног одбора Института за нестала лица БиХ Брано Дурсун и Душан Шеховац, члан Колегијума директора Института Милутин Мишић, начелник Сектора за ексхумације Института Душан Павловић, као и представници Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих Горан Крчмар и Милко Марић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *