Велики пораз исламске државе

Терористичка група Исламска држава изгубила је 70 одсто живе силе у граду Рамада, административном центру провинције Анбар на западу Ирака, изјавио је командант федералне полиције Раед Шакер Џаудат. „ИД је изгубила 70 одсто снага у Рамади током великих ракетних и артиљеријских напада по њиховим позицијама“, рекао је он, нагласивши да је полиција заузела низ важних […]

понедељак, јул 20, 2015 / 10:46

Терористичка група Исламска држава изгубила је 70 одсто живе силе у граду Рамада, административном центру провинције Анбар на западу Ирака, изјавио је командант федералне полиције Раед Шакер Џаудат.

„ИД је изгубила 70 одсто снага у Рамади током великих ракетних и артиљеријских напада по њиховим позицијама“, рекао је он, нагласивши да је полиција заузела низ важних стратешких позиција у источним предграђима града.

У изјави Џаудата наведено је да је ликвидирано 18 снајпериста ИД, укључујући жене-стрелце које су дошле из азијских земаља у Ирак да ратују на страни терориста. Не говори се које су националности те жене биле.

Војна команда Ирака изјавила је у понедељак да је кренула у офанзиву на позиције екстремиста у провинцији Анбар. Главни правци напада војне операције били су Рамада и Ел Фалуџа. Оба града су се до сада налазила у рукама терориста ИД.

Према подацима ЦИА, бројност групе износи око 30.000 људи, док ирачке власти наводе да се ради о 200.000. У редовима исламиста боре се грађани из 80 држава. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *