Велика Кладуша: Бомба у ноћном клубу ранила више десетина људи

Рано јутрос у Диско клубу “Екс” у Великој Кладуши бачена је бомба при чему су рањене најмање 32 особе. Бомба је експлодирала око 3.30 часова а повријеђене су 32 особе, потврђено је МОНДУ у МУП-у Унско-санског кантона. Повријеђенима је пружена прва помоћ у Дому здравља у Великој Кладуши, а теже повријеђени одмах су превезени у […]

недеља, мај 11, 2014 / 10:41

Рано јутрос у Диско клубу “Екс” у Великој Кладуши бачена је бомба при чему су рањене најмање 32 особе.

Бомба је експлодирала око 3.30 часова а повријеђене су 32 особе, потврђено је МОНДУ у МУП-у Унско-санског кантона.

Повријеђенима је пружена прва помоћ у Дому здравља у Великој Кладуши, а теже повријеђени одмах су превезени у Кантоналну болницу у Бихаћу.

“Тренутно је хоспитализовано 17 повријеђених из Велике Кладуше, међутим, то није крајња цифра јер возила хитне помоћи из Велике кладуше још увијек довозе повријеђене. Пет особа је хоспитализовано на једници интензивне његе, неки оперативни захвати су већ завршени, неки су у току, хируршка и ортопедска сала раде максималним капацитетом. Немамо критичних пацијената, тренутно су сви стабилни, међутим ради се о експлозивним ранам горњих и доњих есктремитета и главе, тако да је тешко вршити било какву процјену, стање се мијења из сата у сат”, изјавила је за МОНДО портпарол Кантоналне болнице у Бихаћу, Маја Хаџимехметовић.

Према њеним ријечима ових пет пацијената које се налазе на интензивној њези су најугроженији и то су они који су оперисани, или чекају на операцију.

Нападач је такође повријеђен и тренутно се налази на Поликлиници Бихаћ гдје му се санирају повреде, а како наводи РВК, он је од раније познат по чињењу кривичних дјела и недавно је изашао из затвора.

Према незваничним информацијама активирању бомбе претходила туча, у којој је дебљи крај узвукао нападач, који је потом отишао по бомбу и активирао је у дискотеци, пренијела је РТВ УСК.

Цјелокупни сектор Крим-полиције УСК-а ради на овом случају, а више информација очекује се током дана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *