Ватерполо: Србија у Бањој Луци дочекује Црну Гору

Бању Луку у уторак очекује прави ватерполо спектакл. На Градском олимпијском базену од 19.00 часова биће одигран меч шестог кола Свјетске лиге између две најбоље селекције у Европи, Србије и Црне Горе. "Морам да изразим велико задовољство звог ове приредбе и обиљежевања 60 година ватерпола у нашем граду. Хвала и г. Борелију и г. Кривокапићу […]

понедељак, мај 9, 2016 / 21:50

Бању Луку у уторак очекује прави ватерполо спектакл. На Градском олимпијском базену од 19.00 часова биће одигран меч шестог кола Свјетске лиге између две најбоље селекције у Европи, Србије и Црне Горе.

"Морам да изразим велико задовољство звог ове приредбе и обиљежевања 60 година ватерпола у нашем граду. Хвала и г. Борелију и г. Кривокапићу који су на отварању ЕП у Београду обећали да ће све да учине да се одигра једна утакмица Свјетске лиге у Бнајалуци, а велико хвала на пристанку селектору Савићу и селектору Гојковићу и ватерполо савезима Србије и Црне Горе. Драго нам је што ћемо угостити најбољу и понајбољу селекцију на свијету и да испратимо из Бањалуке селекцију Србије на Ои у Рио са жељом да их поново дочекамо као велике шампионе“, рекао је предсједник Организационог одбора овог меча, Ненад Стевандић.

Предсједник Ватерполо савеза РС и ВСБиХ Слободан Граховац рекао је да ова утакмица има велики спортски, али и друштвено-политички значај.

"Спортски значај је тај што се послије финала ЕП ове двије екипе поново састају и то је догађај који се вјероватно никада неће поновити у Бањалуци, да игрјау првак и вицешампион Европе у званичној утакмици. Да ли ће то бити у неким другим спортовима остаје да се види. Друштвени значај је врло битан што је омогућено репрезентацији Србије да се одигра једна утакмица у Републици Српској. Тиме смо побиједили баријере које спутавају спорт. Спорт је пријатељство и репрезентације Србије и Црне Горе и ми ћемо их обје испратити са жељом за највећим дометима у Рију. Желимо им да освоје медаље, нека побиједи боље, очекујемо обе репрезентације на побједничком постољу“, рекао је Граховац.

Селектор Србије Дејан Савић рекао је да је ова утакмица компензација за то што Бањалука сплетом оравданих околности није уврштена у Турнеју шампиона и објаснио како је настала идеја о игрању у Бањој Луци.

"Ова идеја је рођена још прије три године. Слушајући приче од репрезентативаца који су раније били на припремама у Бањој Луци и који су били одушевљени условима и гостопримством, а касније кроз ревијалну уткамицу Звезде и Партизана сам схватио да Бања Лука заслужује много више. Хвала Влади Гојковићу који је прихватио идеју. Меч искрено нема резултатски значај, сигурно је да је најбитније да се одржава у Бањој Луци између две најбоље екипе на свијету. Иако су обје екипе у комбинованом саствау квалитет ватерпола неће бити на ниском нивоу, биће на врхунском нивоу и обје репрезентације ћже дати максимум. Жежим свима нама и гледаоцима једну дивну ватерполо представу“.

Ватерполо утакмица шестог кола Свјетске лиге између Србије и Црне Горе игра се на базену у Бањој Луци у уторак од 19.00 часова. Бањолучани који нису успјели да дођу до карте за овај ватерполо спектакл моћи ће да посматрају директан пренос на РТРС-у, али и на видео биму на Тргу Крајине.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *