Ватерполисти у задњи час до полуфинала

Ватерполо репрезентација Србије побиједила је Аустралију са 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0) и, теже него што се очекивало, успјела да се пласирала у полуфинале на Олимпијским играма у Лондону. Побједа је достигнута захваљујући серији од 6:0 у последњих 14 минута. Изабраници Дејана Удовичића у петак увече ће играти за финале са бољим из дуела Италија […]

среда, август 8, 2012 / 19:29

Ватерполо репрезентација Србије побиједила је Аустралију са 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0) и, теже него што се очекивало, успјела да се пласирала у полуфинале на Олимпијским играма у Лондону.

Побједа је достигнута захваљујући серији од 6:0 у последњих 14 минута.

Изабраници Дејана Удовичића у петак увече ће играти за финале са бољим из дуела Италија – Мађарска!

Снажни "кенгури" играли су оштро, на моменте грубо, али зато и брзо, храбро, без икаквог респекта према трофејном ривалу.

После вођства Србије од 2:0, потпуно логичног за свакога ко иоле прати ватерполо, ситуација у базену се окренула за 180 степени. На семафору је шест минута касније стајало невероватних 2:5!

Филип Филиповић је снажним и лукавим ударцем са десне стране прекинуо "пост" наше репрезентације, међутим, то није био вјесник преокрета. Након друге четвртине били смо у дефициту од 4:7, а почетком треће и 5:8.

Гојко Пијетловић, који је замијенио данас несигурног Слободана Сора, од тог тренутка је "закључао" мрежу. Примио је само тај један погодак за цијело друго полувреме, али није он сам донио преокрет, већ је игра у одбрани цијелог тима подигнута на знатно виши ниво.

На другој страни су предност, а са њом и самопоуздање противника, падали из минута у минут.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *