Ватерполисти Србије херојски до бронзе!

Ватерполисти Србије побиједили су Црну Гору са 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1) после чудесног преокрета на олимпијском турниру у Лондону и освојили бронзану медаљу. Црна Гора је шест и по минута прије краја меча имала три гола предности, а Србија је серијом 4:0 и поред бројних искључења успјела да преокрене резултат и стигне до заслужене […]

недеља, август 12, 2012 / 18:49

Ватерполисти Србије побиједили су Црну Гору са 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1) после чудесног преокрета на олимпијском турниру у Лондону и освојили бронзану медаљу.

Црна Гора је шест и по минута прије краја меча имала три гола предности, а Србија је серијом 4:0 и поред бројних искључења успјела да преокрене резултат и стигне до заслужене побједе.Филип Филиповић је постигао три гола, Душко Пјетловић и Слобадан Никић по два, али је последњи гол за победу 55 секунди пре краја меча постигао капитен Вања Удовичић.

Утакмицу је обележило и лоше суђење Италијана Капутија и Грка Ставридиса које српски селектор, који је без разлога искључен у послењем минуту меча, Дејан Удовичић назвао срамотним.

Србија је прије побједонсног гола Вање Удовичића последњи пут на мечу водила средином друге четвртине када је било 4:3 за наш тим. Црна Гора је два пута на мечу имала серију по 3:0, на мечу је досуђено пет петераца (3:2 за Црну Гору) и сви су реализовани.

Овај меч је представљао репризу меча са Олимпијских игара у Пекингу када је Србија у мечу за треће мјесто такође побиједила Црну Гору са 6:4. Ово је био други меч између Србије и Црне Горе у Лондону пошто су се ове двије екипе већ састале у групној фази такмичења и резултат је био неријешен 11:11.

Ватерполисти Србије су донијели четврту медаљу Србији на Олимпијским играма у Лондону.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *