Васкрснуо погубљени сјевернокорејски генерал

Бивши начелник Генералштаба сјевернокорејске војске Ри Јонг Гил, за којег су јужнокорејске обавјештајне агенције наводиле да је погубљен почетком године, именован је на једну од руководећих функција у владајућој Радничкој партији. Према наводима у извјештајима обавјештајних служби Јужне Кореје Ри Јонг Гил је погубљен у фебруару због оптужби за корупцију и формирање политичке фракције. Пјонгјанг […]

уторак, мај 10, 2016 / 15:18

Бивши начелник Генералштаба сјевернокорејске војске Ри Јонг Гил, за којег су јужнокорејске обавјештајне агенције наводиле да је погубљен почетком године, именован је на једну од руководећих функција у владајућој Радничкој партији.

Према наводима у извјештајима обавјештајних служби Јужне Кореје Ри Јонг Гил је погубљен у фебруару због оптужби за корупцију и формирање политичке фракције.

Пјонгјанг није потврдио извјештаје о погубљењу, али је у фебруару на функцију начелника Генералштаба именован нови шеф Ри Мјонг Су.

Јонг Гилово име појавило се данас на листи новоименованих чланова Централног комитета Радничке партије.

Откако је на власт у Сјеверној Кореји дошао Ким Џонг Ун у децембру 2011. године у медијима се појављују бројни извјештаји о чисткама, погубљењима и нестанцима. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *